GOLGETER S KANTRIDE

Cesarec: Izazov je biti dio riječkog projekta

22.11.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Sudbinu Osijeka ove nedjelje prekrasnim je golom iz slobodnog udarca zapečatio Danijel Cesarec. Okrunio je time svoju dobru igru, ali i dobru predstavu cijele momčadi

Potvrdio sam pobjedu lijepim pogotkom. Ali ima u momčadi još nekoliko igrača koji dobro izvode slobodne udarce poput Brezovca ili Kreilacha i nije važno tko će pucati. Važno je da onaj koji puca i pogodi kako bi pobjeđivali', skromno je krenuo Cesarec.

Momčadi se pridružio sredinom kolovoza. Prvi je put nastupio u 6. kolu u Zaprešiću. Od tada pa do danas postigao je šest golova i prometnuo se u jednog od stožernih igrača naše momčadi.

'Bez lažne skromnosti, zadovoljan sam do sada prikazanim i ostvarenim. Ali u nogometu se ne živi na staroj slavi. Svaki novi trening i nova utakmica je novo dokazivanje i potvrđivanje. Nisam prošao pripreme s momčadi i nekada mi se nakupi umor. Preostala su nam još tri kola, to moram izgurati kako znam i umijem. Potom se na zimu dobro pripremiti i uvjeren sam da će na proljeće biti još bolje,' kazivao je napadač iznimno cijenjen u Grčkoj gdje je proveo posljednjih sedam sezona.

Kada je riječki klub pokazao zanimanje ovoga ljeta, nije puno razmišljao o povratku u domovinu.

'Deset godina sam živio u inozemstvu i zaželio sam se povratka kući. Kada je Rijeka pokazala interes nisam se dvoumio iako sam imao još dvije dobre ponude. Znao sam da je riječ o velikom klubu, jednom od najvećih u Hrvatskoj, koji stvara novi projekt. Volim u životu nove izazove, a stvaranje jednog ovakvog projekta je izazov i želio sam biti dio toga. Napravio sam pravi potez, rekao je te kratko dodao:

Moram reći kako je grad jako lijep, a ljudi prema meni topli, Nije se bilo teško brzo snaći.'

Rijeka vs Osijek