rat u DP-u

Ćipe o izvlačenju novca: 'Radić mi je poslao emisara, prijatelji imaju keša'

23.08.2024 u 11:10

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe oglasio se o optužbama da je izvlačio novac iz Centra dr. Ivan Šreter, a za što ga je prijavio Marko Radić, brat Marija Radića.

Mlinarić kaže da je to sve dio kampanje za izbor predsjednika Domovinskog pokreta: 'Centar sam osnovao prije dvije godine i Centar nije primio ni jednog centa od općine, županije, grada, ministarstva ili države. Financira se donacijama, najviše mojih prijatelja koji su vjerovali u tu priču. Centar je surađivao sa šeficom DORH-a, s krim-policijom, ali i sa SOA-om. S njima radimo dvije godine u tišini', rekao je N1 televiziji.

'Tjedan dana prije kandidature za zamjenika predsjednika DP-a, Mario Radić mi šalje emisara da me ucjene da će oni tu notornu laž gurnuti u medije i da će mi prijetiti time. To je klasična ucjena, čime se on inače služi. Ja sam samo tom emisaru rekao da se kandidiram i da pozdravi Radića.

  • +6
Mario Radić Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo

Novac je isključivo od donacija, od mojih prijatelja. da mi je trebao keš mogao sam reći prijateljima, a ne da sam od zaposlenika DP-a tražio da mi da 500 nečega, čega? Tog dečka su vjerojatno isto ucijenili i on je pristao na prljavu igru', navodi Mlinarić.

Podsjetimo, Mario Radić objavio je da će se kandidirati za predsjednika Domovinskog pokreta.

Kao što smo ranije pisali, ususret unutarstranačkih izbora, koje je predsjednik stranke Ivan Penava sazvao u neobično kratkom roku i uz optužbe za manipulaciju delegatskim sustavom, Domovinski pokret raspada se naočigled javnosti. Dvije struje međusobno se otvoreno optužuju za korupciju i kriminal s jedne, odnosno mutnu ili mračnu prošlost s druge strane, a spominju se i 'marionete', 'podoficiri JNA', 'korumpirani ljudi', 'duboka država s korijenima još od Udbe', 'strukture povezane s tokovima novca' i slično

Predsjednik Ivan Penava i njegov zamjenik Mario Radić, kojega se od samih početaka proglašava njenim mastermindom, natjecat će se za vođenje stranke - a već sada vidljivo je da u njoj ubuduće neće biti mjesta za obojicu.