TURISTIČKA PROMOCIJA

'Creative Corea' - novi nacionalni slogan Južne Koreje

04.07.2016 u 09:21

Bionic
Reading

Vlada Južne Koreje izabrala je novi nacionalni slogan 'Creative Corea', objavila je u ponedjeljak korejska novinska agencija Yonhap

Vlada je i službeno usvojila slogan 'Creative Corea' (Kreativna Koreja) kao službeni nacionalni slogan, kako bi međunarodno promovirala i istaknula važnost poticanja kreativnosti za Južnu Koreju.  

Novi službeni slogan zamjenjuje stari 'Dynamic Corea' izabran uoči Svjetskog prvenstva u nogometu 2002., održanog u Japanu i Južnoj Koreji.

Ministarstvo kulture, sporta i turizma izabralo je novi slogan na temelju mišljenja javnosti koja je izdvojila kreativnost, strast i sklad kao tri glavne ključne riječi koje najbolje opisuju Koreju, te slušajući mišljenja domaćih i stranih stručnjaka.

Ministarstvo je priopćilo kako je strast bila pokretač izgradnje današnje Koreje iz pepela korejskog rata 1950. - 1953., a kreativnost vrijednost pomoću koje bi se zemlja trebala nositi s promjenjivim izazovima modernog vremena.

Vlada će radi promocije novog slogana pokrenuti nacionalnu brending kampanju po stranim medijima, kao što su CNN i BBC, uz pomoć odgovarajućih organizacija, uključujući korejske kulturne centre Korejsku turističku organizaciju.

Očekuje se i sudjelovanje glumaca i drugih poznatih sportaša i umjetnika.

Promociji novog slogana poslužit će i međunarodni sportski događaji, kao što su Ljetne olimpijske igre u Riju i Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu u Južnoj Koreji 2018. godine, objavilo je Ministarstvo.