MUČENJE U MAKSIMIRU

Čudo se nije dogodilo, Dinamo dobio 'lokose'

30.11.2012 u 19:50

Bionic
Reading

U 18. kolu MAXtv Prve lige Dinamo je pred 500-tinjak gledatelja u Maksimiru svladao Lokomotivu 1:0, a jedini pogodak za hrvatskog prvaka zabio je Duje Čop

'Mlađi brat' ni nakon osme utakmice nije došao do boda protiv 'starijeg brata'. Dinamo je protiv svoje filijale očekivano uzeo cijeli plijen, ali ne s uvjerljivom igrom. I 'lokosi' su imali prilike da šokiraju prvaka i tako zagorčaju povratak Krunoslava Jurčića na 'modru' klupu.

U prvih desetak minuta obje momčadi su se 'isticale' netočnim dodavanjima. Dinamo nikako nije mogao uspostaviti kontrolu, ali uskoro su se 'modri' probudili. Najopasniji su bili Sammir i Čop, a upravo je napadač hrvatskog prvaka probio vratara 'lokosa' Picaka.

U 20. minuti Ademi je obavio veliki posao, Beqiraj je dobro asistirao za Čopa koji je s ruba šesnaesterca lijepo i što je najvažnije neobranjivo zatresao mrežu.

Nakon njega prijetio je i Vida, ali na semaforu je i dalje svjetlilo 1:0. Što se tiče 'gostiju' oni su do 38. bili u potpunosti bezopasni, ali nakon toga je i 'mlađi brat' pokazao zube. Prvo je Kramarić iz blizine prebacio Dinamova vrata, a nekoliko minuta kasnije Kelava je obranio zicer Zakariću.

U samoj završnici prvog poluvremena sjajnu priliku imao je Beqiraj, ali se nije proslavio. Umjesto da je pucao, želio je asistirati, a to nije dobro prošlo.

Nastavak je počeo odličnim udarcem Antolića, ali Kelava se nije dao iznenaditi. Poslije toga Dinamo je kontrolirao loptu te je uskoro imao dvije izgledne situacije. Kovačiću je pokušaj iz daljine skinuo Picak dok nakon odlične povratne lopte Vrsaljka sa 12 metara nije pogodio Čop.

Na tribina se okupilo tek 500-tinjak gledatelja. Najglasniji su bili na Istoku gdje su se smjestili BBB-i, ali njima su po običaju najviše 'na ustima' bili Zdravko Mamić i HNS.

Tada je uslijedilo zatišje, a onda su u 71. minuti 'lokosi' propustili šokirati Dinamo. Lopta je došla do Kramarića koji je pred Kelavom neshvatljivo loše pucao. U nastavku te akcije opalio je s lijeva iskosa Zakarić i uzdrmao vratnicu.

Ta opasnost nije uopće trgnula 'modre' koji su se sve više povlačili u Kelavino naručje, ali srećom po vodeću momčad u prvenstvu to Lokomotiva nije znala iskoristila.

Uključite se i vi u raspravu oko ove i drugih nogometnih tema – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!