ZBOG FROSTBITEA 3

DICE nas uvjerava da će Battlefield 4 biti najljepša igra ikad

26.06.2013 u 16:10

Bionic
Reading

DICE je za Battlefield 4 pripremio potpuno nove verziju Frostbite enginea koji će omogućiti da Battlefield 4 bude grafički najimpresivnija igra u povijesti gaminga

Kada se pojavio na tržištu, Battlefield 3 pogonjen je potpuno novim Frostbite 2 engineom i zapravo na iznenađenje mnogih Battlefiled 4 neće biti pogonjen tim istim engineom već Frostbiteom 3. Kažemo – na iznenađenje mnogih – iz razloga što je Frostbite 2 trenutno najnapredniji engine današnjice, uz Crytekov CryEngine 3.

 

No, kao što se može vidjeti u novom videu koji je objavio DICE, Frostbite 3 donosi mnoga poboljšanja u odnosu na njegovu prethodnu verziju koja će omogućiti iskustvo nadomak fotorealizma;

 

 

DICE je dodatno poradio na sustavu simulacije prirodnih uvjeta pa tako vjetar istovremeno djeluje na biljni svijet, kretanje vode, ali i oblaka što sačinjava interaktivnu cjelinu koja je dosad neviđena u igrama. Radi se doduše o stvarima koje neće pretjerano utjecati na sam gameplay, ali će uvelike pridonijeti realizmu. Isto tako, u Battlefieldu 4 možemo očekivati još veću realnost uništavanja okoline koja je trademark Battlefield franšize već dugi niz godina, no njena je funkcionalnost uvijek bila u najmanju ruku upitna jer je igra često dopuštala demoliranje isključivo u skriptiranim situacijama kada je singleplayer u pitanju. Takvu funkcionalnost najvjerojatnije možemo očekivati i u Battlefieldu 4, ali lijepo je vidjeti da tehnologija napreduje.

 

Podsjećamo, Battlefield 4 na tržištu će se pojaviti 1. studenog i to na PC, PS3 i Xbox 360 platformama te na Xbox One i PlayStation 4 konzolama kada budu dostupne na tržištu.