MEDIA IN TIME FESTIVAL

Dodijeljene nagrade HND-a za lokalno novinarstvo

07.06.2024 u 19:10

Bionic
Reading

U sklopu 5. Media In Time festivala novinarstva u petak su u Vinkovcima dodijeljene nagrade HND-a za najbolje novinarske radove u lokalnom novinarstvu

Nagradom "Anđelko Erceg" za pisano novinarstvo nagrađena je dopisnica Večernjeg lista iz Osijeka Suzana Lepan Štefančić, a za internet novinarstvo novinarka slavonskobrodskog portala SBplusa, Željka Gavranović.

Nagradu "Siniša Glavaševića" za radijski prilog primio je Ivan Hlupić iz Radio Sljemena. Za najbolji televizijski prilog nagradu su primile RTL-ova novinarka iz Zagreba Kristina Čuljak i novinar Nove TV iz Splita Ivan Kaštelan.

Čestitajući nagrađenima, potpredsjednik HND-a Drago Hedl ustvrdio je kako se lokalnim temama nije nimalo lako baviti, posebice u manjim sredinama. "Često se međutim, zna dogoditi da upravo te, naizgled male i lokalne teme prerastu u teme nacionalnog značaja", kazao je Hedl odajući priznanje novinarima u lokalnim medijima

Prije dodijele nagrada u sklopu 5. Media In Time festivala novinarstva održane su panel diskusije na temu uspostave sustava provjere činjenica u medijima o čemu su govorili Marija Lalić iz Agencije za elektroničke medije, zamjenica voditelja projekta "VerifEye - jačanje otpornosti društva na dezinformacije" Nika Šiprak Wendling te Emir Zulejhović iz platforme Raskrinkavanje.ba.

Festival se nastavlja u subotu u Vukovaru na Veleučilištu Lavoslava Ružičke panel-raspravom na temu „BBC i fact-checking” o čemu će govoriti Aleksandar Miladinović, zamjenik glavnog urednika BBC Srbija dok će o temi „Fotografija – manipulacije i opasnosti umjetne inteligencije” izlagati Ajdin Kamber, bosansko-hercegovački novinar, snimatelj i fotograf freelancer.

sve osim nogometa

Učitavanje...