tajna služba istražuje

Donald Trump odveden na sigurno nakon pucnjave: Odjeknulo na njegovom golf terenu

15.09.2024 u 21:26

Bionic
Reading

Trumpova kampanja priopćila je da je Donald Trump na sigurnom nakon što su u njegovoj blizini u nedjelju odjeknuli pucnjevi dok je bio na svojem golf terenu u West Palm Beachu na Floridi

Još uvijek nije potvrđeno jesu li pucnji doista ispaljeni, piše NBC. Izvor upoznat s događajem rekao je za NBC News da je Trump odmah prebačen na sigurno i da je siguran, dodao je izvor.

U izjavi, glasnogovornik Trumpove kampanje, Steven Cheung, rekao je: "Predsjednik Trump je siguran nakon pucnjeva u njegovoj blizini. Trenutno nema dodatnih detalja."

Tajna služba istražuje incident

"Tajna služba, u suradnji s uredom šerifa okruga Palm Beach, istražuje sigurnosni incident u kojem je sudjelovao bivši predsjednik Donald Trump, a koji se dogodio malo prije 14 sati. Bivši predsjednik je siguran", stoji u priopćenju Tajne službe.

Visoki službenik za provođenje zakona, upoznat s incidentom, rekao je za NBC News da je Trump bio na golf terenu kada se u njegovoj neposrednoj blizini čulo nešto što je zvučalo kao pucnjava.

Nije sigurno je li on bio meta

Tajna služba ga je iz predostrožnosti prebacila na sigurno, ali nije bilo dokaza da je Trump bio meta. Lokalna policija istražuje uzrok zvuka koji je mogao biti pucanj.

U objavi na X-u, senatorica Lindsey Graham (R-S.C.) rekao je da je razgovarao s Trumpom nakon incidenta. Nije podijelio nikakve informacije o Trumpovom stanju, ali je dodao: "On je jedan od najjačih ljudi koje sam ikad poznavao. Dobrog je raspoloženja i odlučniji nego ikad da spasi našu zemlju."