Doručak s quinoom, jogurtom, borovnicama i malinama
Quinoa je žitarica i nutricionistički gledano - superhrana! Puna je minerala i vitamina, naročito željeza, magnezija i cinka. Zbog magnezjia je pogodna za migreničare, aterosklerotičare i dijabetičare. Ima samo 220 kalorija i puuuno proteina pa je stoga vole vegani i vegetarijanci, jer im nadomješta ono što bi inače dobivali konzumiranjem mesa i ribe.
za 1 ili 2 osobe
1/2 šalice quinoe
1 žlica meda ili agavinog sirupa
1 žlica ulja
1/2 šalice jogurta
1/4 šalice borovnica
1/4 šalice malina
1 žličica lanenih sjemenki
Zagrijte pećnicu na 200 C. U manjoj posudi pomiješajte quinou s medom
(ili agavinim sirupom) i uljem. Rasprostrite smjesu ravnomjerno po vatrostalnoj posudi ili na lim, koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.
Pecite 10 do 12 minuta ili dok se quinoa lagano ne počne tostirati.
U šalicu, zdjelicu ili visoku čašu ubacite voće, jogurt i tostiranu quinou.
Dodajte meda ili agavinog sirupa po želji. Ako imate problema s probavom posipajte vrh svog doručka mljevenim sjemenkama lana.
I doručkujte slasno!
Potrebne namirnice: quinoa, agavin sirup, maline i borovnice - kojima još nije sezona, ali kada toliko dobro idu uz jogurt i quinou!
Preostale namirnice: jogurt i biljno ulje
Quinoa pomiješana s uljem i agavinim sirupom spremna za...
...ravnomjerno razmještanje po vatrostalnoj posudi i papiru za pečenje i - tostiranje!
U posudu ubaciti borovnice, maline, i jogurt, malo promiješati i pričekati....
...tostiranu quinou!
Dodavati je u jogurt s borovnicama i malinama i na kraju...
..začiniti lanenim sjemenkama i agavinim sirupom. Mmmm kakav skandalozno ukusni doručak :P