PUCAČINA NOVE GENERACIJE

EA: "Titanfall je na Xboxu zbog dogovora"

20.11.2013 u 12:34

Bionic
Reading

EA je razotkrio razloge zbog kojih jedna od najiščekivanijih novih pucačina ne dolazi na Sonyev PlayStation 4

Electronic Arts se danas konačno izjasnio zbog čega neki naslovi koje izdaju "nikada neće doći na PlayStation 4". Da, znate dobro o čemu govorimo - o igri za koju je Microsoft tvrdio da nikada ne bi mogla raditi na PS4. Pa, čini se kako bi mogla, ali neće zbog jednostavnog dogovora. Na ovogodišnjoj UBS konferenciji za globalnu tehnologiju, EA-ov Blake Jorgensen istaknuo je kako hardver nije razlog zbog kojeg atraktivna pucačina iz prvog lica neće izaći na Sonyevoj konzoli. Radi se, prije svega, o dogovoru između Electronic Artsa i Microsofta.

 

 

Volimo vas SVE, ali neki plaćaju više" ;)

 

 

Prema njima, odluka o izlasku igre na Xboxu 360. Xbox Oneu i PC-u napravljena je zbog pospješivanja prodaje Xbox Onea i da se vrlo lako zaključiti kako je za njezin trenutni status odgovorno jako puno novca. Jako, jako puno novca. Dovoljno da kompenzira gubitak zarade dobivene potencijalnim izdavanjem ovog naslova na vrlo atraktivnoj novoj platformi. Dogovor o kojem pričaju temeljen je na marketinškim odlukama, što u prijevodu znači da je Microsoft doslovce platio da igra nikada ne izađe na PlayStationu 4. Makar ova praksa nije nešto novo, očigledno je kako se tu radi o agresivnoj borbi za tržište. Također, apsolutno je jasno da Microsoftu u trenutnoj utrci konzola treba svaki komadić tržišta kojega se može dograbiti, te nam se čini kako su poslovni potezi poput ovog više nego očekivani. Štoviše, uvjereni smo kako će ih biti još jako puno.

 

 

 

 

Međutim, zanimljiva stvar oko TitanFalla je kako njegov ekskluzivitet na Xboxu One ne vrijedi za čitavu franšizu. Istaknuto je kako ne postoji razlog zbog kojeg njegov nastavak ne bi izašao na svim platformama. Ovo je jako zanimljivo, s obzirom da ekskluzive u svijetu konzola uglavnom znače za serijale, a ne za pojedine nastavke. U velikoj većini slučajeva, radi se o otkupljivanju razvojnih timova poput Bungieja na početku prvog Xboxa. Metode se, ovog puta, polako počinju mjenjati.

 

 

 

 

 

 

TitanFall je Respawn Entertainmentov akcijsko pucački naslov koji ćemo sredinom ožujka iduće godine moći zaigrati na PC-u, Xboxu 360 i Xboxu One. PC verzija će koštati 50 eura.