flota s problemima

Pad rampe na trajektu Supetar: Evo kako je došlo do novog incidenta

09.10.2024 u 18:15

Bionic
Reading

Na trajektu Supetar prilikom pristajanja nešto prije 17 sati došlo je do pada rampe, a Jadrolinija je incident objasnila kao probleme s hidraulikom

Kako smo neslužbeno doznaje Jutarnji list, do incidenta je došlo jer prvi časnik broda nije uključio hidrauliku prilikom spuštanja rampe. To se dogodilo dok je brod prilazio obali, a kada je uočio da hidraulika ne radi, prvi časnik uključio ju je tijekom spuštanja rampe. Međutim, rampa je tada izbila cilindar. Kako se više nije mogla podići, brod se okrenuo i putnike i vozila isrkcao preko krmene rampe.

'Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko hidrauličkog sustava broda. Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova', naveli su odmah nakon incidenta iz Jadrolinije, no nisu otkrivali detalje.

  • +12
Pala rampa trajektu Jadrolinije Supetar Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Jutarnji doznaje da je časnik koji je skirivio incident odmah suspendiran, a tehničke službe Jadrolinije pokušavaju otkloniti kvar, odnosno zamijeniti cilindar i vratiti rampu u funkciju kako bi brod mogao nastaviti s obavljanjem redovne linije.

Trajekt Supetar Izvor: Pixsell