bez ozlijeđenih

Pala je rampa na trajektu Supetar, oglasila se i Jadrolinija

09.10.2024 u 17:17

Bionic
Reading

Na jednom od Jadrolinijinih trajekata dogodio se novi incident, a iz Jadrolinije su odmah pojasnili što se dogodilo

Nešto prije 17 sati pala je rampa na trajektu Supetar na liniji Porozina - Brestova, doznaje Dnevnik Nove TV.

Iz Jadrolinije su potvrdili da je došlo do tehničkih problema oko hidraulike sustava broda, prenosi RTL.

Trajekt Supetar Izvor: Pixsell

'Prilikom pristajanja broda Supetar u luku Brestova, a u redovnoj državnoj liniji Brestova – Porozina, došlo je do tehničkog problema oko hidrauličkog sustava broda. Na brodu je bilo 10 putnika i 6 automobila te su svi iskrcani u skladu s redovnom procedurom, bez ugroze sigurnosti ili materijalne štete. U tijeku je otklanjanje problema i uspostavljanje linije Porozina – Brestova', naveli su u svom odgovoru iz Jadrolinije.

Supetar je trajekt za lokalne linije, u sastavu flote hrvatskog brodara Jadrolinije. Kapaciteta je oko 600 osoba i 100 automobila. Izgrađen je 2004., a trenutno povezuje otok Cres s Istrom.

Podsjetimo, trojica pomoraca Jadrolinije poginula su na trajektu "Lastovo" u Malom Lošinju, u kolovozu ove godine. Nesreća se dogodila kada je pala rampa na trojicu pomoraca. Najveća je to tragedija u povijesti Jadrolinije u kojoj su poginuli Boško Kostović, vođa stroja, kormilar Denis Šarić i kormilar Marko Topić, dok je teško ozlijeđen prvi časnik palube Davor Zagorac.

  • +12
Pala rampa trajektu Jadrolinije Supetar Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Današnja nesreća dogodila se samo dan nakon što je iscurio Nacrt završnog izvješća o provedenoj upravnoj istrazi pomorske nesreće broda Lastovo prema kojem šef Jadrolinije David Sopta nije uspostavio sustav upravljanja sigurnošću (ISM) kako je propisano, da je u cijelosti odgovoran za taj sustav te se protiv njega predlaže pokretanje prekršajnog postupka.

Osim tragedije na trajektu Lastovo, i krajem kolovoza došlo je do pada rampe na trajektu Mljet, a tada su iz Jadrolinije pojasnili da se radi o tehničkom problemu.