gradonačelnik na terenu

[FOTO/VIDEO] Tomašević obišao požarište u Zagrebu: Vatrogasci su se borili da očuvaju pogon, najvažnije da nitko nije ozlijeđen

04.08.2022 u 10:53

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obišao je izgorjeli pogon tvrtke Model Pakiranja d.d. na zagrebačkom Žitnjaku

Lokaliziran je veliki požar koji je sinoć oko 21.30 buknuo na zagrebačkom Žitnjaku u dvorištu jedne tvrtke na Kanalskom putu, objavila je u četvrtak zagrebačka vatrogasna postrojba te ističe da nitko u požaru nije ozlijeđen.

Požar je planuo u hali tvrtke Model pakiranje, gdje su se zapalile palete i kartonski materijal, a vatra se ubrzo proširila na pogon i ostale dijelove tvrtke.

Požar na Žitnjaku Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski / CROPIX

Zahvaćena je površina od oko 70 puta 70 četvornih metara hale s drvenim paletama i kartonskom ambalažom.

Ukupno je cijele noći, sa zamjenama, u intervenciji sudjelovalo čak 54 vozila s 200 vatrogasaca (profesionalnih i dobrovoljnih, vatrogasaca Ine i Grada Zagreba) koji u u vrlo teškim uvjetima spasili ostatak hale i pogon tvrtke.

  • +16
Požar na Žitnjaku Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zajedno s pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i članom Uprave Franjom Skokom, obišao je mjesto požara skladišta tvrtke Model Pakiranja d.d. na Žitnjaku.

„Vatrogasci su se borili cijelo vrijeme da očuvaju pogon koji je najvećim dijelom spašen, čime nije nastala značajna materijalna šteta koja je prijetila tvrtki u čijem skladištu je požar nastao“, rekao je gradonačelnik Tomašević, istaknuvši kako je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.

Prema informacijama s mjernih postaja za praćenje kvalitete zraka, nisu bila zabilježena prekoračenja kvalitete zraka.