lokalni izbori

GI 'Protiv skupog Energa' podupire Katarinu Peović za riječku gradonačelnicu

12.02.2021 u 11:29

Bionic
Reading

Voditelj riječke građanske inicijative "Protiv skupog Energa" Josip Kukuljan najavio je u petak da će ta inicijativa poduprijeti kandidaturu saborske zastupnice Radničke fronte Katarine Peović za gradonačelnicu Rijeke

Katarina Peović istaknula je je na konferenciji za novinare da Radnička fronta s tom građanskom inicijativom surađuje još od 2015., kad su zajedno organizirali jedan od najmasovnijih prosvjeda u Rijeci proteklih godina protiv poskupljenja centralnog grijanja.

Ocijenila je da praksa privatizacije i outsorcinga gradskih komunalnih usluga s proklamiranim ciljem pojeftinjenja i poboljšanja učinkovitosti ne donosi rezultate. Naprotiv, istaknula je, primjer Energa u Rijeci pokazuje da je vođenje komunalnih poslova na taj način neučinkovitije i skuplje.

Usprotivila se i praksi privatizacije naplate komunalnih usluga, dodajući da objedinjenu naplatu komunalnih računa trebaju obavljati gradske službe.

Ocijenila je da je djelovanje u Gradskom vijeću nezavisnog vijećnika Josipa Kukuljana primjer zauzimanja za konkretna egzistencijalna pitanja građana te za načelo da izabrani predstavnici vlasti "moraju biti u funkciji građana koji su ih birali".

Kukuljan je istaknuo kako se slaže sa stajalištima Radničke fronte o nužnom objedinjenju naplate komunalnih usluga u gradskim službama te o važnosti poštenoga i korektnog odnosa prema radnicima komunalnih poduzeća.

Prema tome, dodao je, vozači Autotroleja više ne bi morali voziti ljeti na Zrće ili za Mariju Bistricu, nego obavljati svoj posao u Rijeci.

Istaknuo je da podupire zauzimanje Radničke fronte za detaljno preispitivanje poslovanja tvrtke Energa kako bi centralno grijanje cijenom ponovno bil prihvatljivo za građane.

Na pitanje namjerava li se učlaniti u Radničku frontu, Kukuljan je odgovorio da će se o političkim modelima suradnje odlučivati poslije.

Josip Kukuljan je u Gradsko vijeće Rijeke ušao na nezavisnoj listi Hrvoja Burića. Razišao se s nositeljem liste te ubrzo postao član Mosta nezavisnih lista, a tu je stranku napustio u srpnju prošle godine i otad djeluje kao nezavisni gradski vijećnik.