GAMEREPORT

God of War III

19.03.2010 u 13:43

Bionic
Reading

Zaigrajte jednu od najbrutalnijih igara u povijesti video industrije! Zaigrajte God of War III

Diskusije i polemike o tome utječu li igre negativno na igrače stare su kao igraća tehnologija sama. Nekadašnja trabunjanja o ispadanju očiju zbog buljenja u katodne televizore pretvorila su se u teze da ćete nakon igranja Grand Theft Auta IV izvaditi pušku i pobiti pola kvarta. Koliko god bili protiv ovakvih nebuloza, jedna stvar je kristalno jasna. Novi God of War III je brutalan da brutalniji ne može biti! No to mu svakako ide u prilog jer ga upravo taj element razlikuje od ostalih naslova ovoga, ali i svih drugih žanrova.

Scene u kojima vaš alter ego Kratos bogovima Olimpa otkida glave, reže noge i palčevima kopa oči su antologijske. Nekoliko puta nam je tog nasilja bilo i previše, ali smo samo za vas pretrpjeli ove scene kako bismo pripremili recenziju. Da, baš. A s ostatkom priče oko God of War ste već sigurno upoznati. Ovo je Playstation 3 ekskluziva te nastavak jednog od najpoznatijeg i najboljeg hack&slash serijala. God of War III doslovno blista - grafika je toliko savršena da ćete često pomisliti kako se radi o prerenderiranim CG animacijama. Ali sve je ovdje impresivni in game! Nadalje, God of War III krasi i fantastičan osjećaj veličine.

Naime, dobar dio igre provest ćete na i oko enormnih titana koji su veliki poput omanjih planina. Kamera prelijeće oko vas te potencira dojam fantastično uspjelih odnosa perspektive. Ovo stvarno morate vidjeti u pokretu! Nažalost, God of War III nije donio previše inovacija, ali to mu se ne može ni zamjeriti jer se nije želio previše udaljiti od prokušanih koncepata koji su proslavili njegove prethodnike. S druge strane, nije God of Warova krivica što su ga igre poput Darksidersa i Dantes Inferna isplagirale do kosti. No GOW III ih bez problema mete svojom metlom te se još jednom ustoličuje na vrh ovog uzbudljivog žanra!

 

Impresivni i (pre)brutalni God of War III. Samo za starije od 18