prvi put u povijesti

Građani ovog grada će se od ponedjeljka javnim prijevozom voziti besplatno

28.06.2024 u 10:59

Bionic
Reading

Po prvi put u povijesti građani Velike Gorice od ponedjeljka, 1. srpnja, imat će osiguran besplatan javni prijevoz, a dobit će i prepoznatljive autobuse, najavio je u petak Ured velikogoričkog gradonačelnika

Objavljeni su vozni redovi za svih 16 linija na kojima će prometovati Arrivini autobusi na području Grada Velike Gorice. S novim prijevoznikom uvode se i nove linije kojima će se s Velikom Goricom povezati željeznički kolodvor, poslovna zona Meridan 16, te Velika Mlaka i Mičevec.

Prethodno, Grad Velika Gorica i Arriva potpisali su sedmogodišnji ugovor o pružanju usluge komunalnog linijskog prijevoza, a njegova ukupna vrijednost je 20,5 milijuna eura bez PDV-a.

Iako će lokalni prijevoz biti besplatan, putnici će zbog odredbi zakona o komunalnom linijskom prijevozu putnika morati imati besplatnu kartu. Svaki putnik će besplatnu kartu dobiti kod vozača prilikom prve vožnje autobusom, te će nakon toga tu kartu moći koristiti kao stalni pokaz. Besplatne se karte mogu preuzeti i u prizemlju zgrade Gradske uprave.

Na linijama između Zagreba i Velike Gorice i dalje će voziti ZET-ovi autobusi.

sve osim nogometa

Učitavanje...