uoči njihova dana

Habijan čestitao pravosudnim policajcima: 'Zalagat ću se za bolje plaće'

28.06.2024 u 09:52

Bionic
Reading

Uoči Dana pravosudne policije, ministar pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Damir Habijan čestitao je u petak pravosudnim policajcima njihov dan, poručivši da će ze zalagati za bolja materijalna prava, ulaganja u infrastrukturu i ljudstvo u tom resoru

"Nastavljamo s ulaganjima u infrastrukturu i ljudstvo, a prije svega u vaše vještine i znanje, jer znamo da kvalitetan sustav počiva na kvalitetnim ljudima", istaknuo je Habijan u čestitki pravosudnim policajcima čiji je sindikat prošle godine prosvjedovao nezadovoljan plaćama zaposlenih.

Dan pravosudne policije obilježava se treću godinu zaredom 29. lipnja, na blagdan sv. Petra i Pavla, zaštitnika pravosudne policije.

Ministar ističe da je posao pravosudnog policajca izrazito dinamičan i zahtjevan te da sa sobom donosi brojne sigurnosne rizike.

"Vaš je poziv temelj zaštite osoba i imovine u kaznenim ustanovama, ali i jedan od ključnih stupova očuvanja sigurnosti naše države i društva", ističe Habijan.

Kao ministar koji je tek nedavno preuzeo pravosudni resor, navodi da je u njemu prepoznao važnost mladih, jer upravo mladi ljudi predstavljaju najveću vrijednost, nadu u budućnost i temelj razvoja zemlje.

"Hvala vam što svoju dužnost obavljate savjesno i časno, čineći nas sve izuzetno ponosnima", poručio je Habijan pravosudnim policajcima.

sve osim nogometa

Učitavanje...