HRVATSKI KUP

Hajduk i s pričuvama lako sa Slunjem

26.09.2012 u 17:50

Bionic
Reading

S četiri gola u mreži županjskog ligaša Slunja Hajduk se plasirao u osminu finala Hrvatskog Kupa, te na najbolji mogući način najavio veliki hrvatski derbi, koji se u subotu igra u Maksimiru.

Dolazak Hajduka u Slunj bio je pravi nogometni praznik, koji je na igrališta Zubac privukao oko 1.500 gledatelja, a igrači u bijelim majicama potrudili su se da susret bude lišen svake rezultatske neizvjesnosti. S ukupno 4:0 svladali su domaćina, a u strijelce su se upisali Kiš dva puta, te Milović, dok je jedan gol u vlastitu mrežu uputio i domaći igrač Matej Barić.

Mišo Krstičević poslao je na teren kombinirani sastav, na golu je debitirao Vugdelija, u obrani su zaigrali Milović, Jonjić i Stojanović, u sredini terena Obšivač, Andrijašević, Luštica, Caktaš i Sušić, te Tomaš i Kiš u napadu. Susret je pratio i veliki broj navijača Hajduka, kao i domače navijačke skupine Kamikaze.

Veliku prigodu da dovede svoju momčad u vodstvo propustio je Oštrina, koji je u trećoj minuti pogodio vratnicu. Hajduk se pribrao i do poluvremena poveo s 3:0. Najprije je Milović glavom u mrežu skrenuo loptu koju je iz kornera nabacio Caktaš, potom je Kiš na isti način pospremio ubačaj Stojanovića, da bi gol u vlastitu mrežu pred kraj poluvremena zabio i Barić.

Drugi dio susreta otvorio je Kiš četvrtim golom, koji je bio preslikana akcija njegovog prvog gola. Ovoga puta ubacio je Kukoč a Kiš glavom proslijedio loptu iza nemoćnog Katića.