POVRATAK IZ TURSKE

Hajdukov najveći dobitak je Kouassi

01.02.2013 u 21:43

Bionic
Reading

Splićani su okončali drugi dio priprema u Turskoj, tijekom kojih su odigrali šest pripremnih ogleda s polovičnim učinkom, po dva puta su pobijedili, remizirali i bili poraženi, a novi ogledi očekuju ih već u nedjelju i ponedjeljak na turniru Andrija Anković u Gabeli.

Nakon uvodnog dijela priprema u Međugorju, igrači Miše Krstičevića odradili su i drugi, najteži dio u Turskoj, tijekom koga su odigrali šest prijateljskih ogleda ali i odradili glavninu posla. Splićani su bili polovično uspješni, upisali su po dvije pobjede, dva remija, ali i dva poraza.

21.01.13. - Belek: Dynamo Dresden (GER) - HNK Hajduk 0:1 (strijelac: Vuković 37)
22.01.13. - Belek: Wolfsburg II (GER) - HNK Hajduk 1:1 (strijelac: Ozobić 30)
24.01.13. - Belek: Wolfsberger AC (AUT) - HNK Hajduk 3:1 (strijelac: Kouassi 51)
27.01.13. - Belek: Dinamo Minsk (BLR) - HNK Hajduk 0:0
28.01.13. - Belek: SV Horn (AUT) - HNK Hajduk 3:2 (strijelci: Maglica 42, Tomaš 55)
30.01.13. - Belek: Red Bull (AUT) - HNK Hajduk 1:2 (strijelci: Vuković 8, Jonjić 79

No važnije od rezultata je dojam koji su igrači Miše Krstičevića ostavili. Najveći dobitnik priprema svakako je Bjelokoščanin Jean Kouassi, koji će od starta proljetnog dijela prvenstva zakucati na vrata početne jedanaestorice. Kouassi bi mogao biti pravo osvježenje u Krstičevićevoj koncepciji, jer je hitar i borben, te što je važnije od svega, redovito zabija.

Njemu uz bok ide i Anton Maglica, koji se nametnuo kao idealno rješenje za vršak napada. Krstičević je dugo tražio korpulentnog napadača koji može raznijeti protivničku obranu i koji može stati na loptu. Čini se kako se Maglica napokon othrvao ozljedama, spremio se i stekao Krstičevićevo povjerenje.

Među najveće gubitnike, ne svojom krivnjom, spada trener Krstičević. Naravno, poradi toga što je izgubio vrlo važnu kariku u sredini terena, Josipa Radoševića, ali i zbog ozljeda dvojice vrlo važnih igrača, Maria Maloče i Antonia Milića, koje će teško nadoknaditi. Ne manje važno, od pet prinova pristiglih u zimskom prijelaznom roku, samo je Kouassi opravdao njegovo povjerenje. Jakoliš i Nižić se tek trebaju nametnuti, dok su Brazilci Patinho i Cassio daleko od onoga što je Krstičević očekivao.

Do prvog prvenstvenog ogleda, a to je derbi protiv Slavena Belupa u Koprivnici, Hajduka očekuju dvije utakmice na turniru Andrija Anković u Gabeli, te prijateljski ogled s ljubljanskom Olimpijom na Poljudu. Tri ogleda u kojima Krstičević mora profilirati momčad. I to što prije, jer vremena nema. Nakon gostovanja u Koprivnici, na Poljud stiže Dinamo, a onda slijedi uvijek neugodno gostovanje u Vinkovcima. Imperativ je osiguravanje Europe, kroz prvenstvo ili kup. Svejedno.