FISKALNA KONSOLIDACIJA

HDZ i dalje odbrojava SDP-ova neispunjena obećanja

03.11.2015 u 13:40

Bionic
Reading

HDZ-a nastavlja s odbrojavanjem SDP-ovih top 10 propalih obećanja iz Plana 21. Došli su do broja tri i danas su se pozabavili SDP-ovim obećanjem o cjelovitoj fiskalnoj konsolidaciji u kratkom i srednjem roku s ciljem zaustavljanja rasta i preokretanja trenda udjela javnoga duga, uvećanoga za državna jamstva, u BDP-u na razinama manje od 60 posto

'Krajem srpnja ove godine javni dug iznosio je 289,1 milijardi kuna ili 87 posto procijenjenog BDP-a za ovu godinu te je zabilježio znatan rast i na mjesečnoj i na godišnjoj razini. A do kraja godine mogao bi dosegnuti razinu od 90 posto BDP-a. (RBA, 3. studenog, 2015.) Hrvatska je na dnu, koje god ekonomske pokazatelje uspoređivali. To je, nažalost, posljedica rada vlade na odlasku. Obećavali su da će smanjiti javni dug, no to je bila samo jedna u nizu laži kojima su obmanjivali građane. Odakle Milanovićevoj vladi obraza govoriti da Hrvatska raste?!

Obaveza svake vlade je stabilizirati i po mogućnosti smanjiti rast duga. A SDP-ova neodrživa obećanja i neučinkovito vodstvo pogoršavaju stvari iz dana u dan. Moramo oporaviti naše gospodarstvo. Potrebno nam je otvaranje novih radnih mjesta. Potrebno nam je zajedništvo. Hrvatskoj treba novo vodstvo koje će izvući zemlju iz gospodarske krize i vratiti dostojanstvo, vjeru i optimizam građana u bolje sutra!

Naše vodstvo vjeruje u ovu zemlju i vjeruje u naše ljude! Vjeruju da sutra može biti bolje i da će biti bolje. Ali ne s ispraznim obećanjima, već konkretnim mjerama. Izađimo 8. studenog na izbore i izaberimo pravu promjenu koju obitelji u Hrvatskoj trebaju i zaslužuju!' naveli su iz HDZ-a.