REKLI PA POREKLI

HDZ-ovci s juga morali odustati od Bandića

31.12.2009 u 09:10

Bionic
Reading

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić žali zbog jučerašnje potpore neovisnom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću. Žale i HDZ-ovci iz Splitsko-dalmatinske županije, pa čak i u Makarskoj

Nakon zatvorene sjednice Gradskog odbora HDZ-a, Vrančić je rekao da nije bio u cijelosti upoznat sa stajalištem predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor da HDZ neće nikome dati potporu, a nije ni znao da je to obvezatno stajalište.

Naglasio je i da je iznosio isključivo osobno stajalište. Gradski odbor prihvatio je njegovo obrazloženje.

'Bilo je pokušaja da se to iskoristi i da se kaže da postoji raskol u stranci, što apsolutno nije tako, to ne stoji. U HDZ-u nema nikakvog raskola, HDZ je jedinstven i HDZ provodi onu politiku koju donosi vrh stranke na čelu s predsjednicom Jadrankom Kosor', rekao je predsjednik ŽO HDZ-a Zadar Božidar Kalmeta

Nakon jučerašnje otvorene potpore makarskog gradskog odbora Milanu Bandiću, i županijski splitsko-dalmatinski odbor HDZ-a odlučio je da nijedan gradski ili općinski HDZ-ov odbor iz te županije ne može dati potporu nijednom kandidatu i ta je odluka obvezatna.

Predsjednik ŽO-a HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Kruno Peronja kaže da je odluku prihvatio i makarski gradski odbor. To ih je spasilo i od isključivanja iz HDZ-a.