Hladna zelena juha koja je ujedno i - napitak!
Zeleno, zeleno, zeleno, zeleno je boja ljubavii...ako tijekom dana konzumirate sok ili juhicu od zelenog lisnatog povrća bit ćete zdravi, veseli i - vitki!
Ova je juha, koja se s lakoćom pretvara u napitak; umjesto žlicestavite slamku i pijete!, injekcija klorofila, vitamina, minerala,enzima i antioksidanata.
Čisti krv, točnije alkalizira, jer je od stresa i nemarnogahranjenja kisela, a trebala bi biti - lužnata.
Ne morate prestati jesti meso, postati sirovojedac ili vegan. Ubacivanjem jednog zelenog obroka u vlastitu prehranu, kakva god bila, poboljšat ćete njezino, dakle svoje opće stanje :)!
Organizam će vam sve više tražiti živu, svježu, cjelovitu hranu i vi ćete kao omađijani, slušajući glasove zdravlja iznutra, u slobodno vrijeme hrliti na tržnicu, u nabavku iste!
za dvije osobe
2 svježa krastavca, oguljena
1 avokado, oguljen i nasjeckan na kockice
200 g svježeg, mladog špinata
4 mlada luka
2 jušne žlice limunovog soka
1 jušna žlica limete
1 dcl maslinovog ulja
prstohvat krupne soli
prstohvat bijelog i prstohvat crvenog papra
½ litre kipuće vode
šaka neslanih pistacija
Kad ste nasjeckali sve namirnice stavite ih sa strane i pričekajte da zakuha ½ litre vode. Kad se to dogodi, ubacite špinat i pustite da se kuha 3 minute.
Skinite ga s vatre, vodu prvo procijedite u zdjelicu (cca 3 dcl), a ostatak izlijte. Pustite špinat da se ohladi ili ga isperite hladnom vodom. U posebnu posudu ulijte preostalu vodu, dodajte povrće, maslinovo ulje, sol, papar i limunov&limetin sok.
Sve zajedno usitnite štapnim mikserom dok se ne pretvori u gustu smjesu.
Ukrasite neslanim pistacijama i alkalizirajte se do kraja!
Zelena, hladna juhica može se vrlo lako pretvoriti u ...
... čarobni, zeleni napitak :)