SVI SVETI

HNS položio vijence i svijeće na Mirogoju i na grobu Savke Dabčević Kučar

01.11.2016 u 14:12

Bionic
Reading

U povodu blagdana Svih svetih članovi Predsjedništva Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati (HNS) i izaslanstvo stranke koje je predvodio predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak položili su u utorak, vijence i zapalili svijeće na Zidu boli, Zidu antifašista i kod Središnjeg križa te će odali počast osnivačici i počasnoj predsjednici HNS-a Savki Dabčević Kučar na njezinom grobu

Vrdoljak je novinarima izjavio da su danas zapali svijeće i da se sjećaju svih onih koji su nas zadužili, svih zaslužnih građanki i građana, naših najmilijih te osnivača i utemeljitelja HNS-a.

'S ponosom sjedimo na ramenima divova koji su utemeljili HNS i to je velika obaveza i čast, naslijediti ljude koji su gledali u budućnost i Hrvatsku napraviti boljom', kazao je Vrdoljak, dodavši: 'Biti jednak ili malo bolji od njih nije lako, ali tu odgovornost je novo vodstvo stranke preuzelo'.

Na novinarski upit o tome da izaslanstvo HDZ-a nije položilo vijenac na grobnici Narodnih heroja na Mirogoju Vrdoljak je rekao da nije to niti primijetio i da to oni (HNS) uvijek učine i sjete se svih zaslužnih dodavši da misli da to ne treba razdvajati.

Novinare je zanimalo i njegovo stajalište o jučerašnjim uhićenjima desetorice bivših pripadnika HVO-a u Orašju, u BiH, a koji su i državljani Republike Hrvatske, a Vrdoljak je rekao da to nije dobro i kako se nadao da su ti procesi završeni. 'Kada netko nakon toliko godina otvara nove procese onda stvarno treba istražiti na osnovu kojih informacija i s kojim ciljevima danas to rade', dodao je.

'Kada dobijemo punu informaciju što je podloga svakom tom postupku onda ćemo biti i pametniji u našim komentarima', ustvrdio je Vrdoljak. 'To je za mene iznenađenje i nisam znao da se još otvaraju postupci za zločine u Bosni i Hercegovini, i stvarno sam mislio da je to završena priča', kazao je.

Na dodatno novinarsko pitanje što misli je li poveznica s uhićenjima nedavni posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića BiH, Vrdoljak je odgovorio 'da ne želi to misliti. Nadam se da to nije to', izjavio je predsjednik HNS-a.