IVAN VRDOLJAK

'HNS se bavi građanima i rezultatima, a oni koji ne znaju političkom konkurencijom'

17.12.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati održala je posljednju sjednicu Središnjeg odbora u ovoj godini, a predsjednik stranke i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak poručio je da HNS u 2017. godini ima dva glavna cilja – uspjeh na lokalnim izborima i preuzimanje pozicije liberalnog, građanskog centra kroz izradu političke platforme

'HNS na kraju godine okuplja članove Središnjeg odbora da rezimiramo jednu vrlo uspješnu godinu za HNS. Rezultati na parlamentarnim izborima pokazali su da smo osvojili 25 posto više preferencijalnih glasova, nego samo godinu dana ranije, a HNS se pozicionirao kao stožerna stranka građanskog, liberalnog centra', rekao je predsjednik HNS-a, priopćeno je iz te stranke.

Zahvalio je članovima stranke, a posebno HNS-ovim lokalnim čelnicima čiji su rezultati impresivni. 'HNS-ovi ljudi vode najuspješnije sredine po brojnim kriterijima, najnagrađivanije gradove, općine i županije. Standard koji HNS postavlja u hrvatskoj politici vrlo je jednostavan - zove se odgovornost i rezultat. Taj standard želimo zadržati i u godinama koje su pred nama', kazao je Ivan Vrdoljak.

'Veliki su izazovi pred hrvatskom politikom, fokus našeg rada je, kao i do sada, a posebno u 2017. godini, preuzeti odgovornost i donijeti rezultat građanima, a ne baviti se drugim političkim liderima i politikama. Ozbiljne politike bave se građanima i rezultatima, a oni koji ne razumiju, ne snalaze se i ne znaju ili su 'ne daj bože' zločesti ili nepristojni, bave se svojom političkom konkurencijom. To nije naš prioritet. Mi imamo velike ambicije - biti bolji nego na lokalnim izborima prije četiri godine, a tada smo bili izvrsni', rekao je Vrdoljak, navodi se u priopćenju.

Drugi HNS-ov cilj u 2017. godini je izrada nove političke platforme građanskog, liberalnog centra s modernim, primijenjenim politikama koje se, kako je rekao, ne bave populističkim mazanjem očiju javnosti, nego odgovaraju na konkretne izazove i u gospodarstvu, i u obrazovanju, i po pitanju euroatlantskih integracija te sigurnosti u regiji. Sve to želimo na ozbiljan, sadržajan, konkretan, konstruktivan način artikulirati prema hrvatskoj javnosti', zaključio je Vrdoljak.

Potpredsjednik Središnjeg odbora HNS-a Đanino Sučić podsjetio je da se HNS za lokalne izbore počeo intenzivno pripremati odmah po završetku izvanrednih parlamentarnih izbora.

'Lokalni izbori su za nas izuzetno važni jer se upravo na njima pokazuje projektno usmjerenje HNS-a u rješavanju svakodnevnih životnih problema naših građana, što je jako dobro prepoznato kroz niz projekata koje HNS provodi u sredinama u kojima je na vlasti. Pokušavamo među kolegama podijeliti i proširiti dobre prakse, kako bi svi imali benefita od dobrih projekata koje je HNS pokrenuo u sredinama koje vodi', poručio je Đanino Sučić, navodi se u priopćenju iz HNS-a.