BIVŠI KAPETAN NEMA MILOSTI

Hrvoje Vejić blokirao Hajduk!

14.08.2012 u 20:49

Bionic
Reading

Usred euforije koja je zavladala Dalmacijom zbog iznenađujuće dobrih rezultata i igre mlade Hajdukove momčadi, splitski klub našao se u novim problemima: kako doznaje tportal, od početka ovog tjedna račun mu je ponovno blokiran, i to zbog ovrhe koju je poslao bivši igrač i kapetan momčadi Hrvoje Vejić

Nije tajna da na Poljudu grcaju zbog teške financijske situacije, no posljednjih dana činilo se da stvari kreću nabolje: nakon prodaje Anasa Sharbinija i solidne zarade na nekoliko domaćih utakmica prikupljen je novac za osnovne potrebe, čak su i igrači dobili plaće za ožujak ove godine, a na pomolu je i konačno dobivanje kredita od 60 milijuna kuna kojim bi se platili dugovi nagomilani u prethodne tri godine. Hajdukovi vjerovnici pokazali su se vrlo strpljivima, pogotovo kada je postalo očito da je pomlađena ekipa u stanju privući između 15 i 20 tisuća gledatelja čak i na običnu prvenstvenu utakmicu. Ipak, čini se da je to shvatio i Hrvoje Vejić, bivši kapetan koji nije imao živaca čekati novac, niti milosti za svoj bivši klub.

U posljednjih mjesec dana, naime, upravo na njegov zahtjev Hajdukov račun blokiran je u čak tri navrata, i to u pravilu dan ili dva nakon domaće utakmice i uplate gotovine u klupsku blagajnu, pa je na taj način već 'počistio' oko milijun kuna - od ukupno dva i pol milijuna, koliko iznose Vejićeva potraživanja. Najnovija blokada računa došla je u vrlo nezgodnom trenutku, pa na Poljudu ponovno moraju smišljati akrobacije kako bi normalno nastavili s natjecanjem i otputovali na nedjeljnu utakmicu u Zagrebu.
Kontaktirali smo i samog Vejića, danas umirovljenog 35-godišnjeg bivšeg nogometaša, koji nam je na pitanje o ovrsi i blokadi računa odgovorio s tek jednom rečenicom: 'To su moje stvari, ne želim ništa komentirati'.

Inače, Hajdukovi navijači Vejića se ponajviše sjećaju po iznenadnom odlasku iz kluba u ljeto 2005. godine, samo nekoliko dana prije utakmice s mađarskim Debrecenom koja će se za Hajduk pod vodstvom Branka Grgića, Igora Štimca i Ćire Blaževića pokazati kao najveća blamaža u klupskoj povijesti. U siječnju 2009. godine HDZ-ova uprava Hajduka predvođena Matom Perošem vraća ga u klub, i to uz upravo fantastičan ugovor: za iduće tri i pol godine zagarantirana su mu godišnja primanja od 360 tisuća eura, uz dodatnih 120 tisuća eura ukoliko odigra najmanje 50 posto utakmica.

Kasniji predsjednik Hajduka Joško Svaguša pokušao mu je smanjiti primanja, no igrač se pokazao kao čvrst orah pa je Svaguša na koncu popustio: plaću od 360 tisuća eura smanjio je na 240 tisuća, no zauzvrat mu je ugovor s Hajdukom produžen za godinu dana, pa Vejić nije izgubio baš ništa. Godišnji bonus od 120 tisuća eura izmijenjen je u 'stimulaciju' za svaku pobjedu, po tisuću eura za utakmice na Poljudu i dvije tisuće eura za one u gostima.

I Hrvoje Maleš imao je problema s Vejićem, no na koncu je uspio dovesti stvar do sporazumnog raskida ugovora: igrač se u medijima javno pohvalio da je 'oprostio Hajduku preko dva milijuna kuna', no činjenica je da se odrekao tek bonusa za susrete koje je eventualno trebao odigrati i da je u svoje dvije godine na Poljudu zaradio točno 1,3 milijuna eura. Uz 58 odigranih utakmica, ispada da je Vejić zarađivao po 22 tisuće eura za svaki put kada bi odjenuo Hajdukov dres.

Za usporedbu, kompletna današnja momčad Hajduka stoji tek 40-tak tisuća eura mjesečno, a mladi igrači primaju plaće s nekoliko mjeseci zakašnjenja. Hrvoju Vejiću to, čini se, ne znači mnogo: emocije su emocije, a novac je novac...