rekordna sredstva

HTZ odobrio 159 tisuća eura za četiri projekta TZ grada Varaždina

24.05.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Na natječajima Hrvatske turističke zajednice, Turistička zajednica grada Varaždina je za realizaciju četiriju projekata dobila rekordnih gotovo 159 tisuća eura, objavljeno je u petak

Na javnom natječaju za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024., TZ grada Varaždina za dva je prijavljena projekta odobreno 83.745 eura. Riječ je o projektima "Čarobni grad Djeda Mraza" za koji je odobreno 65.135 eura i "Varaždin-UNESCO grad glazbe". za koji je osigurano 18.610 eura.

"Čarobni grad Djeda Mraza"” bio glavna atrakcija prošlogodišnjeg Adventa u Varaždinu koji je proglašen najljepšim u Hrvatskoj, dok projekt "Varaždin- UNESCO grad glazbe" promiče dugu i bogatu tradiciju varaždinskog glazbenog stvaralaštva zahvaljujući kojoj je Varaždin, kao prvi grad u Hrvatskoj, dobio prestižnu titulu UNESCO-vog grada glazbe.

Za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta Hrvatska turistička zajednica odobrila je 55 tisuća eura u sklopu javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, a dodatnih 20 tisuća eura TZ grada Varaždina osigurala je uspješnom prijavom projekta "Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja".

Projekt je prijavljen na javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica, a osim varaždinske, u njemu sudjeluju turističke zajednice Varaždinske Toplice, Novi Marof i područja Centar svijeta.