visoki ulozi u igri

Hunter Biden na psiho evaluaciji zbog optužbi za mito; upleteni predsjednik i Iran

26.09.2024 u 17:31

Bionic
Reading

Hunter Biden će sljedeći mjesec proći psihološku evaluaciju koja će trajati do sedam sati, u sklopu još jednog pravnog slučaja u kojem je umiješan prvi sin Amerike, dok čeka izricanje presude za kaznena djela povezana s oružjem.

Detaljna mentalna procjena dio je njegove tužbe za klevetu protiv bivšeg izvršnog direktora Overstocka, Patricka Byrnea (61). U zajedničkom podnesku s Byrneovim odvjetnicima 17. rujna, Hunter je pristao na niz psiholoških testova kako bi se utvrdilo je li emocionalno oštećen zbog Byrneovih optužbi o korupciji protiv njega, piše Daily Mail.

Hunter (54) je tužio bivšeg izvršnog direktora na saveznom sudu u Los Angelesu prošle godine, tvrdeći da ga je Byrne lažno optužio za traženje mita od Irana.

Byrne je na društvenoj mreži X, tada s 290.000 pratitelja, tvrdio da je Hunter kontaktirao iransku vladu nudeći da njegov otac, Joe Biden, 'odmrzne' 8 milijardi dolara njihovih sredstava u zamjenu za mito od 800 milijuna dolara.

'Te Byrneove klevetničke izjave nisu samo lažne i zlonamjerne - one su potpuno nečuvene', rekao je Hunter u tužbi iz studenog 2023., dodajući da su optužbe 'potpuna besmislica'.

Byrne je Trumpov pristaša koji je gurao teoriju zavjere da je Joe Biden ukrao izbore 2020. godine, kao i negativne tvrdnje o cjepivima protiv COVID-19.

Hunterovi odvjetnici izjavili su da Byrne, umjesto da povuče svoje tvrdnje o mitu kada mu je rečeno da su lažne, 'udvostručuje' svoje tvrdnje i ponovno ih objavljuje.

U podnesku od 17. rujna navedeno je da Hunter 'traži odštetu za emocionalnu štetu u vezi s njegovom tužbom za klevetu' i da je pristao na evaluaciju kako bi to dokazao.

Hunterova psihološka evaluacija zakazana je za 11. listopada, a obavit će je dr. Nathan Lavid u Long Beachu, Kalifornija.

Byrne je podnio ostavku na mjesto izvršnog direktora Overstocka 2019. godine nakon što je otkrio svoju romansu s osuđenom ruskom špijunkom Mariom Butinom.

Hunterov mentalni pregled dio je niza građanskih postupaka u kojima je prvi sin još uvijek uključen, nakon što je ove godine proglašen krivim u slučajevima povezanima s oružjem i poreznim zločinima.