VREMENSKA PROGNOZA

Iskoristite dan: Stižu pljuskovi i obilnija kiša, pogledajte gdje će već danas padati

19.09.2021 u 08:00

Bionic
Reading

U većem dijelu zemlje danas će biti promjenjivo vrijeme, a sjeverni i dio srednjeg Jadrana već će danas biti izloženi obilnijim padalinama. Ostatak zemlje to čeka u ponedjeljak

U nedjelju promjenljivo, povremeno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, prema večeri i drugdje. U noći na ponedjeljak mjestimice izraženiji pljuskovi i obilnija kiša, ponajprije na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, u noći umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo, prema večeri u jačanju. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla.

Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u Dalmaciji do 26 °C.

Vremenska prognoza 19.9. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U noći na ponedjeljak i ujutro pretežno oblačno s kišom koja će lokalno u unutrašnjosti biti obilnija. Zatim prestanak kiše i djelomično razvedravanje, najprije u Dalmaciji.

Na kopnu će zapuhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni, a na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura.

Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu između 10 do 15, na moru od 17 do 22 °C. Najviša dnevna između 15 i 20, a na obali i otocima većinom od 20 do 25 °C.