okrugli stol

Ivana Marković oštro Željki Markić i Peternelu: Čast mi je odbiti vaš poziv...

04.07.2024 u 16:40

Bionic
Reading

SDP je javno objavio pisani odgovor saborske zastupnice Ivane Marković na poziv udruge "U ime obitelji" i Igora Peternela na okrugli stol, koji 10. srpnja u Hrvatskom saboru organiziraju o napadima na slobodu vjeroispovijesti muškaraca koji mole za čednost žena.

U nastavku prenosimo pisani odgovor Ivane Marković u cijelosti:

Poštovani,

Čast mi je odbiti Vaš poziv na Okrugli stol povodom predstavljanja Izvješća o napadima na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice koje je izradila udruga U ime obitelji.

U razmišljanju s kojim događajem bih usporedila dolazak na vaš okrugli stol i slušanje o ugroženosti muškaraca čiji je jedini cilj ugroziti teško stečena i mukotrpno izborena ženska prava, puno toga mi pada na pamet, a pošto se ipak radi o događaju u Hrvatskom saboru, bez obzira na njegovu notornost, odlučila sam zadržati razinu pristojnosti.

Međutim, napisat ću par rečenica što mislim o vašem izvještaju, ali i radu udruge U ime obitelji, kojoj se u samom nazivu krije jedna velika obmana građana, jer ista ne djeluje da zaštiti obitelj, već da ugrozi prava žena i svih onih koji su drugačiji u ime uspostavljanja diktata nad drugim čovjekom - da mu kaže koga smije voljeti, kako da živi ili kako da se drugotna oblači.

Udruga provodi Hod za kriminalizaciju pobačaja i podržava tzv. muškarce skrivene pod nazivom Vitezovi. Pretpostavljam da se moraju kititi takvim nazivom zbog niskog ega i osobne nesigurnosti. Ti Vitezovi kleče na trgovima za to da žene budu čedne jer se sa suvremenom i sposobnom ženom ne mogu nositi pa eto svoju zaštitu traže i na ovakvim okruglim stolovima.

Dođe čovjeku baš biti žao tih Vitezova izgubljenih u današnjem svijetu koji padaju na koljena svake prve subote u mjesecu instruirani i plaćeni dnevnicom od strane onih koji žele ograničiti reproduktivna prava žena, ukinuti Konvenciju koja žene štiti od nasilja i koja predstavlja osnovne demokratske vrijednosti pa eto oni i predvode borbu za zaštitu tih jadnih muškaraca.

  • +12
Molitelji u Šibeniku mole krunicu na gradskom trgu Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Umjesto dolaska na okrugli stol na kojem ćete vjerojatno izražavati žaljenje nad tim jadnim ugroženim muškarcima, udruzi U ime obitelji te Vašoj stranci Domovinski pokret, koja u svom programu jasno poručuje da je žena jedino sposobna za rađanje i čuvanje djece kroz ono ''stimuliranje majčinog odgoja i ostajanja doma'', ovim putem šaljem poruku da smo budne i na oprezu i da ćemo nastaviti stajati nasuprot vas na trgovima, ulicama, a one koje su to u mogućnosti i za govornicom i u svojim javnim nastupima.

Mi, žene vam ne dugujemo ništa, ni opravdanja oko svojih odluka, oko svojih prava na odlučivanje o svom tijelu, kako ćemo se oblačiti, koga ćemo voljeti i kako ćemo se realizirati.

Do druge subote!