USPOREDBE S MUSSOLINIJEM

Jakovčić: Milanoviću, ogradi se od Kajina

14.01.2013 u 16:36

Bionic
Reading

Pokušaj destabilizacije Istre u potpunosti je propao, istaknuo je danas istarski župan Ivan Jakovčić, ocijenivši da je iz Milanovićeve koordinirane akcije, to jest smjenjivanjem čelnika SDP-a Istre i Pule, proistekla jedino nova koalicija DKL, Damjanc – Kajin – Langer

'Istra nije u sukobu sa Zagrebom. Istra može biti u sukobu samo s onima koji bi upravljali njome iz Zagreba', kazao je Jakovčić, poručivši i kako će se Istrom upravljati samo iz Istre te da se teškoće mogu prevladati samo suradnjom, dok oni koji zagovaraju politiku sukoba nanose neprocjenjivu štetu Istri.

Osvrnuo se i na nedavnu nepriličnu Kajinovu usporedbu saborskog zastupnika talijanske nacionalne manjine i predsjednika Talijanske unije Furia Radina s Benitom Mussolinijem. 'Radina uspoređivati s Mussolinijem, a Talijane proglašavati fašistima, to govori o Kajinu, to je njegov politički kraj', kazao je Jakovčić, dodavši da očekuje očitovanje premijera Milanovića.

‘Smatram da bi premijer države trebao stati na kraj Kajinovim izjavama i decidirano reći da se ne slaže, da SDP ne može stati iza takvih izjava', kazao je istarski župan, dodajući da je ‘zastrašujuće ako se oko te izjave šuti i da se nitko ne očituje iz SDP-a’.

Upitan o izgradnji nove pulske bolnice, istaknuo je kako je Vlada imala na raspolaganju dovoljno vremena da izda potrebna jamstva, no da nije bilo političke volje. Pozvao je Vladu da se što prije očituje o tom projektu jer građevinska dozvola istječe u travnju.