EKSPLOZIJA TEŠKA MILIJUN KUNA

Jedna kuća srušena, a oštećene još 53 te tri automobila

29.03.2013 u 13:19

Bionic
Reading

Eksplozivna smjesa zemnog plina i zraka na prvom katu uzrok je eksplozije uslijed koje je u četvrtak do temelja srušena obiteljska kuća u Varaždinu

Utvrđeno je to očevidom koji je obavila Županijska državna odvjetnica iz Varaždina, uz stručnu pomoć vještaka iz Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić i varaždinske policije.

Osim što je urušena kuća u suvlasništvu 46-godišnjaka, još su oštećene 53 kuće u Augustinčićevoj, Krapinskoj, Vojnovićevoj i Hegedušićevoj ulici, kao i tri osobna vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini.

U trenutku eksplozije u kući je bio samo 46-godišnjak koji je kod urušavanja ostao prikliješten u kupaonici odakle su ga evakuirali vatrogasci. Ozlijeđenog su djelatnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije prevezli u Opću bolnicu Varaždin, odakle je prebačen u Klinički centar za saniranje opekotina u Zagrebu.

Zbog intenziteta oštećenja i zaštite života građana Augustinčićeva je ulica za vrijeme očevida bila zatvorena te je privremeno bila obustavljena opskrba plinom, vodom i strujom. Prema prvim saznanjima, materijalna šteta se procjenjuje na oko milijun kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.