Ova se juha može poslužiti kao predjelo, ali i kao lagan obrok, idealan za proljetne dane
SASTOJCI:
250 g graška
8 tankih feta pancete
3 manje tikvice
2 češnja češnjaka
1 glavica luka
nasjeckani peršin, 4 žlice
maslinovo ulje
150 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Nasjeckajte sitno luk i češnjak, pancetu na štapiće, a tikvice na komadiće. Zagrijte maslinovo ulje i pirjajte luk i pancetu, dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i tikvice. Pirjajte 15 minuta i dodajte malo vode. Posolite i popaprite.
Kuhajte grašak u slanoj i kipućoj vodi dok nije mekan, ocijedite i dodajte tikvicama. Potom dodajte 250 ml vode i pustite da zavri te kuhajte još 5 minuta. Ispasirajte u blenderu te vratite u posudu i dodajte peršin i vrhnje. Poslužite na sobnoj temperaturi.