BITKA NA MAKSIMIRU

Jurčić: Neće biti velikih promjena

29.11.2012 u 13:59

Bionic
Reading

Trener 'modrih' Krunoslav Jurčić u petak protiv 'zahuktale' Lokomotive ima svoj 'treći debi' na klupi Dinama, a dan uoči utakmice sjeo je pred novinare i najavio derbi

Dinamo u petak u 18 sati dočekuje Lokomotivu što će biti prva utakmica Krune Jurčića na klupi 'modrih' nakon prošlogodišnjih 1:7 s Lyonom.

'Već se u meni javlja osjećaj da se nešto događa i to me čini sretnim. Pratio sam cijelo vrijeme njihove izvedbe, dosta ih znam otprije i drago mi je što rastu pojedinačno i kao momčad, a Tomislav Ivković odlično radi s njima. Uostalom, jedna su od rijetkih momčadi koja ima prepoznatljivost igre i čeka nas neugodna utakmica,' rekao je u uvodu trener 'modrih'.

U svlačionici Dinama je rijetko dobra situacija jer je van pogona zbog ozljede samo jedan igrač - Ivan Peko.

'Nemamo niti suspendiranih igrača. Promjene? Volio bih da je Dinamo imao uigrani sustav, međutim, takav dominantan sustav nije postojao pa mi je teško govoriti o njegovoj promjeni. Moja vodilja bit će da igraju igrači koji su u natjecateljskoj formi tako da neće biti velikih promjena. U dva dana smo pokušali 'uzdrmati' atmosferu jer moja pojava u svlačionici nije toliki šok; ja ipak nisam novo nego staro lice. Imali smo tri treninga i pokušali dignuti atmosferu u svlačionici, a nadam se da će oni dobro odgovoriti. Na koncu, Dinamo je jako dobro izgledao 45 minuta protiv Zagreba, a cilj je napraviti da takva igra traje dulje.'

Već se razmišlja o budućnosti pa je tako trener najavio kako Dinamo na zimske pripreme ide u Južnu Ameriku, u Brazil.

SLUČAJ 'LEKO'

'On će doći na razgovor sa Zvonkom Komesom i sa mnom te će dobiti program rada za dane ispred nas, a sve kako bi spreman dočekao pripreme. Pokrivač? Zasad smo riješili samo pitanje Leke,' rekao je Jurčić.

U siječnju idemo u Brazil i to je sigurno, a vjerojatno ćemo nakon toga ići u Hercegovinu. Kažem, to još nije sigurno, ali vjerojatno ćemo ići u Međugorje gdje nas zaista lijepo dočekaju i gdje se osjećamo kao kod kuće,' pričao je Jurčić.

I za kraj nešto o Alenu Haliloviću.

'Ušao je u proces rada s prvom momčadi, on je 'projekt kluba' kojeg maksimalno podržavam. Za njega sam jako vezan jer sam dobar s njegovim ocem tako da ga već dugo pratim i veseli me njegov razvoj. Naravno, ne smijemo ga 'pregorjeti' i mene više zanimaju njegove izvedbe s 'one strane istočne tribine', na trening igralištu Hitrec-Kacijan, nego s ove, na glavom terenu.,' zaključio je Jurčić.