GAF U 'DNEVNIKU'

Kako je Mirta Šurjak pretvorila neslužbeno u službeno

30.01.2013 u 19:02

Bionic
Reading

Službeno o neslužbenom. Tako se otprilike može opisati sinoćnja crtica iz sportskog dijela središnjeg 'Dnevnika' HTV-a u kojem je magarac, zahvaljujući novinarki Mirti Šurjak, ispao Sergije Krešić, sportski direktor Hajduka

Tema razgovora bio je prelazak nogometaša Hajduka Josipa Radoševića u talijanski Napoli za kojeg se, usput budi rečeno, već danima zna da će završiti s druge strane Jadrana, ukoliko prođe liječničke preglede, jer to je novac koji spašava 'bile'.

No na stranu taj detalj, jer ono što se kasnije dogodilo ulazi u kategoriju 'vjerovali ili ne'.

Često se, naime, u novinarskom poslu zna dogoditi da sugovornik, a posebno je to izraženo u medijima koji imaju sliku i ton, ne želi pričati iz raznih razloga.

U takvoj situaciji novinari su često pribjegavaju varijanti – može neslužbeno - u kojoj im sugovornik kaže što zna, ali pod uvjetom da ga se ne citira.

Tako ni Krešić nije htio o Radoševiću jer je smatrao da o tome može govoriti samo predsjednik kluba Marin Brbić

No šarmantna Mirta očito je odobrovoljila Krešića koji joj je neslužbeno odlučio potvrditi da je Radošević u Italiji i da obavlja liječničke preglede, što je ona sama pročitala i što bi gledateljima bilo sasvim dovoljno, ali ne i njoj.

Stoga je NESLUŽBENU Krešićevu izjavu za koju je on rekao da je NESLUŽBENA pretvorila u SLUŽBENUpustivši čitav ton u udarnom terminu na HTV-u!

Nije da je neka velika šteta učinjena, jer prelazak Radoševića je de facto gotova stvar, ali Krešić je zbog neznanja, namjere ili puke nepažnje u montaži ispao magarac.