'ON JE ČOVJEK ZVAN AFERA'

Kalmeta izbjegao sučeljavanje gradonačelničkih kandidata u Zadru

05.05.2013 u 16:58

Bionic
Reading

Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zadra u organizaciji RTL televizije, koje se održalo u subotu poslijepodne na zadarskom Forumu, proteklo je bez kandidata HDZ-a Božidara Kalmete, javlja portal ZDNews. Prema riječima ljudi s RTL Televizije, Kalmeta je potvrdio svoj dolazak, ali je zahtijevao da se na sučeljavanje ne pozove Marko Pupić Bakrač. RTL nije pristao na ucjenu te je sučeljavanje odrađeno bez Kalmete

Nekoliko trenutaka prije početka sučeljavanja organizatori su još jednom obaviješteni da se 'gospodin Kalmeta ipak neće pojaviti na sučeljavanju te se ispričava radi svog izostanka'.

Sučeljavanje kandidata SDP-a Ive Bilića i Marka Pupića Bakrača, iza kojega stoji Akcija Mladih Zadar, proteklo je u umjerenom tonu. Iako su oba kandidata gotovo u svim situacijama imala suprotno gledište na određeni problem ili postavljeno pitanje, obojica su se složila u jednoj stvari, a ta je da je terminal luke Gaženica, koji je zamislio HDZ, a koji je trebao koštati više od 50 milijuna eura, megalomanski projekt koji nije realan niti je provediv.

Nakon sučeljavanja Marko Pupić Bakrač je u razgovoru za ZDNews.hr kazao da je Božidar Kalmeta prljav te da je bolje za njega da se nije pojavio.

'Kako će se Božidar Kalmeta pojaviti na sučeljavanju kad je 'šporak' i pun afera. Možda će se pojaviti na nekakvom drugom sučeljavanju u kontroliranim uvjetima jer je to za njega jedina izlazna situacija. On je čovjek zvan afera. Dakle, pun je afera od glave do pete, od svog obnašanja dužnosti u Gradu pa do ministarske funkcije. Meni su s RTL-a rekli da je postavio uvjet: pojavit će se na sučeljavanju ako se ja ne pojavim. Naravno, nisu htjeli udovoljiti njegovim uvjetima i on se nije pojavio, što je i bolje za njega', kazao je Pupić Bakrač te se osvrnuo na djelovanje Božidara Kalmete.

'Što se tiče HDZ-a i njihova rada, o njima najbolje govori konstruirani projekt izvlačenja novca za cestu Gaženica-Zadar 2, kao i za Višnjik. Pokazalo se da slučaj Fimi medija nije iznimka, nego pravilo kad je HDZ u pitanju. Kao što je poznato, novac su na isti način izvlačili od najviše državne pa sve do lokalne razine, a najviše se kralo upravo preko javnih radova. Šampion u svemu tome je Božidar Kalmeta i njegovo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Upravo gore navedene investicije dovele su Zadar i Hrvatsku dužničko ropstvo u kojem se sad nalazimo', rekao je Pupić Bakrač