DODATNI SASTANCI

Karamarko se sastaje s Petrovom, Milanović šalje Hajdaša Dončića

08.12.2015 u 19:54

Bionic
Reading

Most nezavisnih lista izvijestio je kako će se u srijedu sastati s predstavnicima koalicije Hrvatska raste u 15 sati u prostorijama Mosta u Smičiklasovoj ulici, a s predstavnicima Domoljubne koalicije u 14 sati u Šibeniku

Objasnili su kako su dvije velike koalicije zatražile dodatne sastanke radi usuglašavanja prijedloga koji je Most iznio na sastanku u Esplanadi u ponedjeljak.

Na sastanku u Šibeniku u njihovu će timu uz predsjednika stranke Božu Pertrova biti Ines Strenja Linić i Ivan Kovačić, a u Zagrebu Ljubica Ambrušec, Nikola Grmoja i Ivan Lovrinović.

Prema neslužbenim informacijama Karamarko će doći na sastanak u Šibenik, a službeno je potvrđeno kako Milanović neće prisustvovati sutrašnjem sastanku s Mostom u Zagrebu. Na tom sastanku bit će Siniša Hajdaš Dončić i Branko Grčić.

O novonastaloj situaciji razgovarali smo s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom u Hrvatskoj uživo. Nije želio komentirati odbijanje prijedloga Mosta koji je stigao od SDP-ovih koalicijskih partnera HNS-a, HSU-a i Nansi Tireli. Možemo samo kalkulirati zašto su im izjave takve. Možda se tiču podjele ministarstava u reformskoj vladi kako smo mi ponudili. Ne zanmo kakvi su odnosi u toj koaliciji i je li Milanović informiran o njihovom stavu, rekao je Grmoja.

Nije vrijeme za nekakve osobne animozitete, vrijeme je za odgovornost. Mogli smo i mi reći da nećemo sa SDP-om jer nas je pokušao rušiti ili ne želimo HDZ jer smo s njima vodili borbu na lokalnoj razini, naglasio je Grmoja.

Na upit je li indikativno da čelnik Mosta Božo Petrov dolazi na sastanak s Domoljubnom koalicijom, a ne na onaj s koalicijom Hrvatska raste, Grmoja je rekao kako je do toga došlo zato što je s Domoljubnom sastanak prije dogovoren.