Keksići s cimetom

Keksići s cimetom

16.12.2011 u 11:11

Bionic
Reading

... za one koje najviše volite :). Jednostavni, hruskavi, zanimljivog okusa i oblika. Savršeni za doručak uz čašu toplog mlijeka ili napitka od zobi, riže, soje, kao i uz čašu crnog vina nakon slasne, romantične večere

Volim ovaj recept Jamiea Olivera i koristim ga kad na brzinu želim preko hrane doprijeti do nečijeg srca. Keksići su diivni i doista imaju magičnu, ljubavnu auru - tako daa ... pazite kome ih spravljate ;).




Sve moguće modle na sunce!

za 30 tak keksića (ovisno o veličini modla)

1 šalica šećera
1/2 šalice rastopljenog maslaca
1 veliko jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
1 1/2 šalica brašna
1 1/2 žličica cimeta
1 žličica praška za pecivo
prstohvat soli
mješavina šećera i cimeta (za posipanje prije pečenja)
šećer u prahu (za posipanje na kraju)

Zagrijte pećnicu na 170 C.
U jednu posudu umiješajte brašno, cimet, prašak za pecivo i sol. U drugu šećer, maslac, jaje i vaniliju. Pomiješajte suhe i mokre sastojke, umijesite od njih kuglu tijesta, zamotajte u prozirnu foliju i smjestite u hladnjak na 2 sata da se stisne.
Kad se kugla stisnula, izvadite je i na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na željenu debljinu.


Skupite po ladicama sve, ali baš sve modle za kekse ...


... koje posjedujete (prednost dajte božićnima) i utiskujte ih u tijesto dok ga ima :)

Keksiće posipajte mješavinom kristalnog šećera i cimeta ...


... i promatrajte otiske koji ostaju na radnoj podlozi ...


... baš su che che, božićni i veseli :)


Prije nego ste promatrali otiske pažljivo ste premjestili keksiće na ...


 ... papir za pečenje ...


... pa bacili još jedan pogled prije nego odu u pećnicu na 10 minuta ili dok im ne potamne rubovi


Izvadite ih iz pećnice i pustite da se ohlade. Servirajte uz čašu mlijeka ili vina - ovisno o prilikama i željama ...


... ili ih jednostavno zapakirajte ... 


... i tutnite pod bor kao poklon za nekoga koga naajviše volite ;)