NIŠTA OD POMOĆI

Kerumov novi bolan udarac Hajduku

05.09.2012 u 10:33

Bionic
Reading

Premda je na sjednici Gradskog vijeća obećao pomoći Hajduku sa 7,2 milijuna kuna, gradonačelnik Željko Kerum je stopirao pomoć zbog manjka u gradskoj blagajni

Gradonačelnik Splita Željko Kerum, ujedno po svojoj funkciji i predstavnik većinskog vlasnika Hajduka, navodno je odbio potpisati unaprijed dogovorenu pomoć klubu od 7,2 milijuna kuna, što je novi teški udarac u i onako financijski nestabilnu situaciju kluba.

Dramatična sjednica Gradskoga vijeća Splita, održana 18. srpnja, na kojoj je objavljeno kako poslovne banke nisu odobrile kredit Hajduku, rezultirala je odobravanjem pozajmnice od 7.2 milijuna kuna iz gradske blagajne, kojom je trebao biti vraćen dug Šibeniku za 'slučaj Rukavina', te pokriven dug prema poreznoj upravi.

No obećana pozajmica nikad nije realizirana, a ako je suditi prema dobro obaviještenim izvorima, osobno je gradonačelnik Željko Kerum stopirao uplatu zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni. Na istoj sjednici Kerum je odbio potvrditi Marina Brbića za predsjednika kluba, što Nadzorni odbor nije poslušao i Brbić je ipak imenovan.

Odbijanje pozajmnice drugi je veliki udarac Željka Keruma na Hajduk. Prvi je bio uskraćivanje potrebne dokumentacije za osiguravanje kredita od 60 milijuna kuna, za koji je jamstvo trebao dati grad Split.