MAGIČNA GRANICA

Kinect ne bi smio koštati više od sto dolara

02.07.2010 u 09:24

Bionic
Reading

Od najave Kinecta (Project Natal) stalno se nagađa o njegovoj cijeni koja će se očito kretati u rasponu od 99 do 150 dolara

Sam Wii bio bi tek prosječna konzola da ne postoji Wiimote koji ga je proslavio. Riječ je o kontroleru koji omogućava upravljanje pokretima tijela, što se neobično svidjelo igračima. Sony i Microsoft, premda kasne, imaju odgovor na Wiimote: Move za PlayStation 3 i Kinect za Xbox 360. Potonji, koji se donedavno nazivao Project Natal, masovno je prikazivan na netom završenom sajmu E3 i sve u vezi njega je poznato, osim cijene.

Naime, neki dućani ga već navode u ponudi po vrtoglavih 150 dolara, što je mnogo više od konkurencije i, prema analitičaru Michaelu Pachteru, pretjerano. Kako kaže Pachter, 99 dolara je magična brojka preko koje će samo rijetki igrači prijeći i ako Microsoft želi pobijediti u ovoj utrci, definitivno ne bi smio računati na 150 dolara. Primjerice, PlayStation Move će uz neku sportsku igru koštati stotinjak dolara, dok se sama konzola Wii u paketu s WiiMoteom, dodatkom Nunchuck i igrom WiiSports prodaje za oko 250 dolara.