odgovor bujancu

Ćipe objavio video na Facebooku kako bi dokazao da se zna prekrižiti

27.08.2024 u 13:43

Bionic
Reading

Žestoki stranački sukob je u tijeku u Domovinskom pokretu između frakcija koje podržavaju Ivana Penavu i Marija Radića, a sada su stigle nove provokacije

Stipo Mlinarić Ćipe oglasio se putem Facebooka i objavio video u kojem odgovara na optužbe suparničke strane da se ne zna prekrižiti.

"Manipulacije, laži i blaćenje!

Ovo je posljednji put da se oglašavam o ovakvim stvarima. Montirani videi, izmišljene poruke, lažne optužbe za izvlačenje novca, nisu moj nivo i stoga posljednji put razotkrivam ljude koji koriste ovakve metode u političkoj areni.

Jasno je da je cilj ovakvih degutantnih manipulacija diskreditacija jer sve ovo dolazi u trenutku unutarstranačkih izbora. Apelirao bi na ljude da ne nasjedaju na manipulacije koje dolaze od određenih ljudi, vjerujte svojim očima, a ne onome što vam serviraju i što žele da vjerujete", napisao je Stipo Mlinarić Ćipe.

Valja podsjetiti, brat Marija Radića optužio je Ćipu za izvlačenje novca iz udruge kreirane u svrhu pronalaženja nestalih iz Domovinskog rata, što je dodatno pojačalo sukob između Penave i Radića.

Radić napominje kako pred zakonom svi trebaju biti jednaki, uključujući ratne heroje, dok Penava tvrdi da su optužbe protiv Ćipe namještene.

Jučer su se javnosti obratili i Penava i Radić.

Penava je izjavio: "Ja nemam problem niti s jednim imenom i prezimenom pa ni onim Marija Radića, ali ostajati u društvu ljudi koji pakiraju Stipi Mlinariću, i to na temi istraživanja i procesuiranja ratnih zločina, otkrivanja masovnih grobnica iz Domovinskog rata, je nešto s čime se ja ne mogu poistovjetiti. Cijelu karijeru se borim za otkrivanje, procesuiranje i vrijednosti Domovinskog rata, a politika koja ide na te vrijednosti je nešto što nije moja politika', poručio je Penava, odgovarajući na pitanja novinara u Vukovaru o svojoj sudbini ukoliko ga u subotu na unutarstranačkim izborima pobijedi dosadašnji zamjenik i protukandidat za za predsjednika DP-a Mario Radić."

Ubrzo je press konferenciju održao i Radić. Komentirao je kako su Penava i Mlinarić prozivali Bartulicu zbog toga što deset dana nije prijavio kredit u imovinsku karticu. "Sada, kad je u pitanju Stipo Mlinarić i izvlačenje novca iz udruge, imaju drugi aršin”, kaže.

"Stranka se u ovom trenutku dijeli na misleće i poslušnike, a onaj tko je poslušnik - njemu je dozvoljeno sve", rekao je Radić.