sukob u dp-u

'Gdje si bio 1991.?': Radić otkrio je li bio podoficir JNA kao što kaže Penava

24.08.2024 u 20:34

Bionic
Reading

Izbori i sukob dviju struja unutar Domovinskog pokreta pokrenuli su i neka pitanja, poput onog popularnog - gdje si bio 1991. Upravo to pitanje postavljeno je i kandidatu za predsjednika DP-a Mariju Radiću, nakon što je sadašnji šef DP-a i njegov protukandidat Ivan Penava rekao da je u to vrijeme Radić bio podoficir u vojsci JNA

'Naravno, 1991. bio sam u HV-u, bio sam dragovoljac Domovinskog rata i imam stotinu svjedoka. To je neupitno, i poslao sam i svoje potvrde, a pozvao sam svog kolegu da i on pošalje svoje', rekao je Radić na pitanje novinara N1 Televizije.

'O tome sam već govorio, bio sam u zrakoplovnoj školi, kao i puno mojih kolega i prijatelja. Ako je to tako veliki krimen, neka osude sve koji su tada prešli u HV', odgovorio je.

Na tvrdnju Penave da je on poslan iz 'duboke države' da sruši DP, kaže da izmišlja 'sve luđe i luđe priče'.

'Kada se kaže duboka država, pomisli se na Vladimira Šeksa i takve likove. Mene Šeks nije pomilovao, a Penava dobro zna koga je pomilovao 1990-ih. Netko tko je stvorio DP sada da ga ruši? To govori o njihovoj nezrelosti. Možda je Penavu prebrzo doveo za ručicu u školu za nastavnika, pa za ravnatelja, pa za gradonačelnika HDZ-a, pa ga je doveo u stranku. On još uvijek ima svoju stranku i ima pričuvni položaj', dodao je.

Napomenuo je da u slučaju pobjede neće izbaciti Penavu. 'Čudno je da ima stranku koju nije ugasio. Ja nikoga izbacivati neću', rekao je.

O napuštanju DP-a rekao je da 'nikad majka i otac ne napuštaju svoje dijete'. Poručio je Penavi da se smire strasti i da ionako zna da je govorio te da će biti mjesta u DP-u i za njega.