bolan udarac rusiji

Video goleme eksplozije: Ukrajinci s dva drona pogodili golemo skladište streljiva

23.09.2024 u 14:16

Bionic
Reading

Pojavio se video koji prikazuje veliku eksploziju u ruskom skladištu streljiva, a za koje Ukrajina tvrdi da je sadržavalo naoružanje iz Sjeverne Koreje

Ukrajinske snage napale su ovog vikenda veliko rusko skladište streljiva, uzrokujući snažnu eksploziju koja je zabilježena kamerom.

U napadu je pogođeno skladište u blizini Tihorecka, u ruskoj regiji Krasnodarski kraj. Ukrajinska vojska izjavila je da je prijet napada u skladište stiglo 2.000 tona streljiva, uključujući i streljivo iz Sjeverne Koreje, piše Business Insider.

Ruski regionalni guverner, Veniamin Kondratjev, potvrdio je da su dvije bespilotne letjelice napale to područje, prije nego što ih je angažirala lokalna protuzračna obrana. Dodao je da je požar izbio nakon što su krhotine pale s jednog od dronova, što je prouzročilo eksploziju.

Kondratjev je također naveo da je evakuirano 1.200 stanovnika te da nema poznatih žrtava među civilima.

Ukrajinci pogodili važan cilj

Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine objavio je na Facebooku da je to skladište "jedna od tri najveće baze za skladištenje streljiva okupatorskih snaga te ključno mjesto u logističkom sustavu ruske vojske."

Služba sigurnosti Ukrajine također je izvela napad na skladište streljiva u mjestu Oktyabrsky, u zapadnoj regiji Tver, navodi se u priopćenju.

U subotu ujutro, rusko Ministarstvo obrane objavilo je da su ruske snage tijekom noći presrele 101 ukrajinsku bespilotnu letjelicu, uključujući 18 iznad Krasnodarskog kraja i tri iznad Tvera.

Ukrajina vrši jak pritisak na ruske snage

Ukrajina je posljednjih tjedana intenzivirala napade na objekte za proizvodnju streljiva unutar Rusije. Njihove snage su 18. rujna pogodile tvornicu streljiva u blizini Toropetsa, koji se također nalazi u Tveru.

Nakon tog napada, analitičari iz Instituta za proučavanje rata izjavili su da bi, ukoliko Ukrajina nastavi s takvim napadima, rusko vojno zapovjedništvo moglo biti prisiljeno reorganizirati i raspršiti svoje logističke sustave unutar Rusije kako bi umanjilo učinak tih napada.