... godina proslavljena je kako na trgu u glavnome gradu Lijepe naše, tako i u jednom od kineskih restorančića u Kuala Lumpuru. Jeli smo - damplinge!
Godinu Zmaja zamijenila je godina Zmije. Godina Zmaja bila je teška godina, a godina Zmije će navodno biti nešto lakša, jer su Zmije puno, kao, jednostavniji ljudi od Zmajeva. Nažalost, na vlastitom primjeru, mogu potvrditi tu tezu (ja sam naime, Zmaj).
I tako uđosmo u tu Vodenu Zmiju okruženi bukom lokalnih nam Kineza koji ispucavaše na tone petardi i pališe vatromete pa nebo bijaše obojano tisućama boja i oblika. Tako naime tjeraše zle duhove iz prethodne godine kao i one koji se slučajno nađoše na pragu nove.
I sve je tako lijepo okićeno ovdje i ne rade dućani koje drže Kinezi (što je doista čudno, jer inače uvijek rade) i nekako je multinacionalno i multikulturalno i zanimljivo. I velika je čast i zadovoljstvo slaviti kinesku Novu u Tropima i s prijateljima dijeliti trenutke koje ću pamtiti do kraja života.
Za početak to je - dumplingiziranje! Kinezi Staru godinu provedu radeći damplinge, a Novu - jedući ih!
Sreća ponajveća!
Novogodišnja trpeza: damplinzi sa svinjetinom i pak choi! East (dampling) meets West (svinjica)
Wonton juhica s kozicama
Pa presjeci damplingom ...
... kojeg natoćaj u soja sos s naribanim, svježim đumbirom
Prvi znakovi predoziranja ;)
Pa smaži još jedan kat
Ma vidi ga što je sladak. Bucmasti, slasni dampling - slurp!
Nakon kratke pauze prebacujemo se na desert - mango puding!
Luka i ja ga tamanimo natenane ...
... pristojni smo i disciplinirani ponajviše jer Sonja fotka hranu
... s kojom se mi malo i zezamo. K'o obijesna djeca ;). Ovo je drugi desertić; okruglice punjene pastom od crnog sezama
Okruglice ...
... pasta crnog sezama
Dumplings backstage
Ovako smo i mi na Tavanu, samo bez maski i bijelih radnih odorica
Close up!
Posudice spremne za punjenje ... sretna Vam Zmijska godina!