Kineska nova

Kineska nova

11.02.2013 u 10:26

Bionic
Reading

... godina proslavljena je kako na trgu u glavnome gradu Lijepe naše, tako i u jednom od kineskih restorančića u Kuala Lumpuru. Jeli smo - damplinge!

Godinu Zmaja zamijenila je godina Zmije. Godina Zmaja bila je teška godina, a godina Zmije će navodno biti nešto lakša, jer su Zmije puno, kao, jednostavniji ljudi od Zmajeva. Nažalost, na vlastitom primjeru, mogu potvrditi tu tezu (ja sam naime, Zmaj).

I tako uđosmo u tu Vodenu Zmiju okruženi bukom lokalnih nam Kineza koji ispucavaše na tone petardi i pališe vatromete pa nebo bijaše obojano tisućama boja i oblika. Tako naime tjeraše zle duhove iz prethodne godine kao i one koji se slučajno nađoše na pragu nove.

I sve je tako lijepo okićeno ovdje i ne rade dućani koje drže Kinezi (što je doista čudno, jer inače uvijek rade) i nekako je multinacionalno i multikulturalno i zanimljivo. I velika je čast i zadovoljstvo slaviti kinesku Novu u Tropima i s prijateljima dijeliti trenutke koje ću pamtiti do kraja života.

Za početak to je - dumplingiziranje! Kinezi Staru godinu provedu radeći damplinge, a Novu - jedući ih!


Sreća ponajveća!


Novogodišnja trpeza: damplinzi sa svinjetinom i pak choi! East (dampling) meets West (svinjica)


Wonton juhica s kozicama


Pa presjeci damplingom ...


... kojeg natoćaj u soja sos s naribanim, svježim đumbirom


Prvi znakovi predoziranja ;)


Pa smaži još jedan kat


Ma vidi ga što je sladak. Bucmasti, slasni dampling - slurp!


Nakon kratke pauze prebacujemo se na desert - mango puding!


Luka i ja ga tamanimo natenane ...


... pristojni smo i disciplinirani ponajviše jer Sonja fotka hranu


... s kojom se mi malo i zezamo. K'o obijesna djeca ;). Ovo je drugi desertić; okruglice punjene pastom od crnog sezama


Okruglice ...


... pasta crnog sezama


Dumplings backstage


Ovako smo i mi na Tavanu, samo bez maski i bijelih radnih odorica


Close up!


Posudice spremne za punjenje ... sretna Vam Zmijska godina!