stigla jesen

Kiša okupala Hrvatsku, a pravi šok tek stiže! Pogledajte koliko nas hladna jutra čekaju idućih dana

24.09.2018 u 07:12

Bionic
Reading

Nakon pljuskova i grmljavine, stiže razvedravanje, no uz hladnije vrijeme. Sutra ujutro najniža temperatura u unutrašnjosti iznosit će tek tri stupnja

Umjereno do pretežno oblačno s kišom, ponegdje i pljuskovima te grmljavinom, Državni hidrometeorološki zavod prognozira za ponedjeljak.

Vrijeme 24. 9. Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Mjestimice je moguća i obilnija oborina, ponajprije u sjeverozapadnim krajevima. Poslijepodne postupan prestanak kiše i razvedravanje sa sjeverozapada, no osjetno će osvježiti. Vjetrovito uz umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će umjereno jugo okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka u većini krajeva u postupnom padu, u unutrašnjosti uglavnom od 12 do 17, na sjevernom Jadranu od 17 do 22 te u Dalmaciji između 22 i 27 °C.

U utorak pretežno sunčano i još hladnije. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka i olujna bura. Jutro hladno uz najnižu temperaturu od 3 do 8, na Jadranu 11 do 16, a najviša dnevna od 12 do 16, na Jadranu 18 do 22 °C.

Biometeorološke (ne)prilike

Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike u prvom dijelu dana. Kod meteoropata su moguće nesanica, glavobolja, nervoza i loše raspoloženje, a kod kroničnih bolesnika veće poteškoće. U drugom dijelu dana će se biometeorološke prilike postepeno poboljšavati.