BEZ PRETJERANOG POBOLJŠANJA

Kišovito i oblačno diljem Hrvatske, vjetar otežava promet

07.09.2014 u 10:15

Bionic
Reading

Iako će povremeno biti sunčanih razdoblja, prognostičari Državnog hidrometereološkog zavoda i za danas najavljuju kišu diljem Hrvatske

Na Jadranu pretežno sunčano uz mogućnost za pljuskove poslijepodne ponegdje u Dalmaciji i na krajnjem jugu. U unutrašnjosti prijepodne umjereno i znatno oblačno mjestimice sa slabom kišom, a u drugome dijelu dana djelomice sunčano.

Vjetar većinom slab, na Jadranu ponegdje umjerena, na udare i jaka bura, poslijepodne sjeverozapadnjak, a uz obalu na srednjem i južnom dijelu i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura između 18 i 23, na Jadranu od 24 do 29 Celzijevih stupnjeva.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (D8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama. Jak vjetar usporava promet i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovice i tunela Tuhobića i na A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok.

Kolnici su mokri i skliski u Gorskom kotaru i Lici. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru. Danas do 19 sati, zbog održavanja brdske auto utrke, za sav promet zatvorena je Sljemenska cesta od naselja Pile kod Stubičkih Toplica do Hunjke. Obilazak je Stubičke Toplice- Zagreb- Sljeme i obratno.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.