N/A

Korneti od lungića s umakom od višanja

11.01.2010 u 10:58

Bionic
Reading

UPR-KornetiOdLungica

SASTOJCI:

2 žličice sjemenki koromača
2 žličice soli
½ žličice cijelih zrna crnog papra
2 lungića
oko 7 malih glavica ljutike ili ljubičastog luka, razrezanih na četvrtine
2 žlice maslinovog ulja
500 ml crnog vina
150 g suhih višanja
50 g smeđeg šećera
4 grančice svježeg ružmarina

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
Sameljite fino sjemenke koromača, sol i papar u mlincu i natrljajte lungiće s tom smjesom.
Pomiješajte luk s maslinovim uljem i stavite na dno vatrostalne posude. Položite lungiće između luka i pecite oko 30 minuta. Unutarnja temperatura mesa bi trebala biti 68 Celzijevih stupnjeva. Zamotajte lungiće u foliju i ohladite.
Stavite posudu s lukom na vatru i podlijte vinom. Kuhajte minutu, dvije, dodajte višnje, šećer i malo nasjeckanog ružmarina. Kuhajte dok se tekućina ne zgusne, oko 20 minuta. Izmiksajte grubo štapnim mikserom i ostavite da se ohladi.
Narežite lungiće na tanke ploške i zarolajte u kornet, pričvršćen na dnu grančicom ružmarina.
Napunite svaki kornet žličicom umaka od višanja.