Naročito u kolačićima poput ovih, naravno jednostavnih, limunsko kokosnih pločica odnosno srdaca ...
Osvježavajući desert idealan uz šalicu toplog čaja u trenucimaodmora pod dekicom ili uz omiljenu knjigu/film. Sezona je limuna pa jegrehota ne iskoristiti je do krajnjih granica. Naročito ako ste, poputmene, ljubitelji slatko kiselih kolačića i slastica.
Limunske pločice u obliku srdaca ... predvalentinovo?!
Tostirani kokos i limun se stvarno vole
za 4 osobe
tijesto
1 šalica namjenskog brašna
1/4 šalice šećera
1/4 žličice soli
3/4 šalice sušenih listića kokosa, tostiranih pa ohlađenih
5 žlica maslaca
1 žlica kokosovog ulja
punjenje
2 velika jaja
1/2 šalice šećera
1 i 1/2 žlica namjenskog brašna
1 žličica limunove korice
cijeđeni sok dva velika limuna
2 i 1/2 žlice ugušćenog mlijeka
prstohvat soli
Zagrijte pećnicu na 180 C. Vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje i stavite je sa strane. Pomiješajte brašno, šećer, sol, kokos, maslac i kokosovo ulje i dobro izmijesite kako biste dobili masnu kuglu tijesta.
Rasporedite je ravnomjerno po posudi obloženoj masnim papirom i stavite u pećnicu na 20 - 25 minuta dok tijesto ne poprimi izgled - pečenosti ;).
... sa zlatno smeđim rubovima
U međuvremenu u posebnoj posudi pomiješajte jaja, šećer, brašno, limunov sok, koricu, ugušćeno mlijeko i sol.
Dobro izmiksajte mješavinu i prelijte preko netom (is)pečenog tijesta
Smanjite temperaturu na 160 ili 170 C i ubacite tijesto s punjenjem u pećnicu.
Pecite 20 - 25 minuta. Krema mora poprimiti laganu koricu na površini.
Izvadite kolač iz pećnice/kalupa i pustite da se ohladi (cca. 30 minuta)
Kad je sve lijepo stisnuto uzmite kalup i napravite srca ili krugove ili nešto treće, ovisno o oblicima kalupa koje posjedujete
Posložite kolačiće na tanjur i posipajte šećerom u prahu!
Ovako izgledaju bez ajfonofskih filtera! Baš su šesni :P
Etta James R.I.P.