izbori u dp-u

Mario Radić: Pobijedit ću, to je i Penavi jasno. Onda ulazim u Vladu

28.08.2024 u 21:14

Bionic
Reading

Mario Radić kandidat za predsjednika Domovinskog pokreta razgovarao je za RTL Danas uoči unutarstranačkih izbora. Najavio je pobjedu i ulazak u Vladu.

Radić je uvjeren u pobjedu te tvrdi da ima podršku većeg broja delegata od protukandidata Ivana Penave.

'Mislim da je to i njemu jasno. Ovo je prvi dio bitke koju ću ja završiti tek nakon 60 do 90 dana jer sam odlučio odmah nakon ovoga promijeniti statut i staviti novi način glasanja u DP-u. To je po principu jedan član jedan glas', poručio je Radić za RTL. Spreman je surađivati sa Stipom Mlinarićem u slučaju da ovaj pobijedi u borbi za zamjenika predsjednika Domovinskog pokreta.

'Normalno, ja mogu raditi sa svima. Pokazao sam da sam širok čovjek koji ne želi razdvajati ni ljude, ni stranku.'

Najavio je i da će Domovinski pokret ostati u koaliciji s HDZ-om u slučaju da pobjedi na izborima za predjsednika DP-a.

'Mi smo konzervativna desna stranka i najprirodniji saveznik nam je HDZ. Neke stvari ćemo nastaviti koje smo radili i dosad. Zadnjih mjesec i pol dana nisam bio u tijeku.'

Na pitanje pto bi konkretno mijenjao što se tiče koalicije kazao je da moraju imati svoje politike.

'Ono što smo obećali biračima, sukladno koalicijskom sporazumu. Ja znam sadržaj sporazuma - neke stvari koje tamo pišu su provedene, a neke nisu'.

Biste li ušli u Vladu? 'Zašto ne? Mislim pa ne bojim se ja ući u Vladu niti se bojim bilo kojeg drugog mjesta. Odbio sam poziciju ministra demografije zato što sam tražio da državne nekretnine i administrativni dio MUP-a bude u tom ministarstvu, a to nismo dobili. Meni je žao Šipića jer on vodi središnji državni ured, a ne ministarstvo.'