raskol u dp-u

Bartulica će podržati Radića: 'Stranka sada djeluje podanički prema HDZ-u'

28.08.2024 u 11:39

Bionic
Reading

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta, Stephen Nikola Bartulica, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o nesuglasicama unutar stranke

“Stanje nije dobro i za ovakvo stanje uvijek je odgovorna čelna osoba stranke. Ne znam zašto se to radi pred kraj ljeta, mislim na izborni sabor stranke. Nemam ništa protiv bilo koga u stranci”, kazao je Bartulica.

“Pregovori nisu dobro vođeni, stranka sada djeluje podanički prema HDZ-u. Na stranačkim izborima podržat ću Marija Radića“, istaknuo je pa poslao poruku za subotu: “Birajte one za koje mislite da mogu popraviti stanje,” prenosi Dnevnik.hr.

Što se tiče afere Ferrari, Bartulica je rekao: “Sve sam već rekao na tu temu, ali ne sviđa mi se prijetnja sudom časti. To su ostaci starog sustava gdje se mora slijediti vođa stranke. Da mi taj način odgovara, bio bih u HDZ-u, no sada se sličan pristup pokušava prenijeti na DP.“

'Odraz očaja'

Bartulica je naglasio da je Radić najviše pridonio stranci te da je on omogućio Penavi da preuzme vodstvo. “Radić se pokazao izuzetno lojalnim u mojoj nevolji. Izvlačenje stvari iz njegove biografije smatram odrazom očaja.”

Za podjele u stranci Bartulica krivi vodstvo. “Zalagao sam se za suradnju s HDZ-om, ali ne pod svaku cijenu. Moramo svojim biračima pružiti ono što smo obećali. Trenutna situacija pokazuje da možemo bolje. Potrebno je promijeniti pristup toj suradnji. Plenković je navikao donositi odluke samostalno. U vezi Šuice nije nas konzultirao. Trebaju se naviknuti da je ovo zajednička Vlada.”

O Dubravki Šuici, koja je od 2019. godine povjerenica Europske komisije za demografiju i demokraciju, Bartulica je rekao: “Nije se istaknula na toj poziciji, nije dala niti jednu originalnu ideju.”

'Praštam sve'

Što se tiče afera u stranci, Bartulica je dodao: “U politici ima puno interesa i ega, što nije dobro. Smatram da je minimum biti korektan kad su ljudi pod pritiskom. Praštam sve i ono što mi je ostavilo gorčinu, ali oni koji su najodgovorniji moraju snositi posljedice", zaključio je.