ODGOVORIO BERNARDIĆU

Miljenić: Razumijem da je Davor pod stresom, ali to nije opravdanje

05.11.2016 u 18:14

Bionic
Reading

Nakon što je aktualni potpredsjednik SDP-a i kandidat za predsjednika te stranke Davor Bernardić danas optužio stožer Orsata Miljenića da vodi prljavu kampanju protiv njega, a pritom insinuirao da su mu se podmetali nevažeći potpisi, stigao je odgovor samog Miljenića

'Žao mi je što je kolega Bernardić službenu kampanju za predsjednika SDP-a počeo iznošenjem laži. Ako mi je imao što reći, mogao je i trebao reći mi danas na sjednici Glavnog odbora, gdje smo se vidjeli i razgovarali. Razumijem da je Davor pod stresom, ali to nije opravdanje za takve postupke', poručio je Miljenić za tportal.

'Očekujem da u nastavku kampanje neće biti takvih izjava. Bez obzira na sve, ja ću u kampanji govoriti isključivo o svojoj viziji pobjedničkog SDP-a, u kojemu će biti mjesta za sve, neću se baviti drugim kandidatima. I siguran sam da ćemo nakon ovih izbora Davor i ja uspješno surađivati', zaključuje Miljenić.

Podsjetimo, ovih dana predsjednik šibensko-kninskog SDP-a Ivan Klarin, koji inače podržava Orsata Miljenića, prigovorio je da se među Bernardićevim potpisima nalaze i oni osoba koje tvrde da potpis nisu dale. Taj je prigovor Središnja izborna komisija odbacila, poručivši kako je Bernardić prikupio dovoljnih 1.000 potpisa.

Danas se pojavila i informacija da je od 10.500 potpisa, koliko Bernardić kaže da ih je prikupio, 1.500 odbačeno.

Na pitanja o potpisima danas se osvrnuo i sam Bernardić. 'Ako je netko zločest htio potpisati Donalda Trumpa, to je mogao napraviti. Činjenica je da se protiv mene vodi jedna prljava kampanja iz jednog stožera, prljava kampanja koja ne šteti meni, nego šteti SDP-u. Nastavak prljave kampanje protiv SDP-a je i brisanje 170 članova i članica stranke u Sisku. Nije prihvatljivo da se oni brišu za potrebe izbornog procesa', rekao je Bernardić.

Iako nije htio imenovati koji stožer vodi prljavu kampanju, na pitanje novinara potvrdio je da se radi o stožeru Orsata Miljenića. Upitan misli li da su mu ti nevažeći potpisi podmetnuti, kazao je: 'Kako se može znati da netko nije potpisao, osim ako je podmetnuto?'