ŠEKS O KOSORIČINIM PROTUKANDIDATIMA

'Miloševića nisam odgovarao, htio sam čuti njegove razloge'

18.01.2012 u 22:04

Bionic
Reading

Vladimir Šeks potvrdio je da će podržati kandidaturu Jadranke Kosor za predsjednicu HDZ-a i otkrio hoće li još s kojim od kandidata otići na ručak kako što je to učinio s Domagojem Miloševićem

Kosor, kaže, podržava jer je u proteklom razdoblju polučila takve političke uspjehe zbog kojih ima najbolje predispozicije za nastavak vođenja stranke i budući premijerski mandat. 'To joj priznaju i američka državna tajnica Hillary Clinton i najmoćnija žena Europe Angela Merkel', kaže Šeks za HTV.

Tvrdi da njegova podrška pojedinom kandidatu neće biti presudna te negirao da se u stranci rade frakcije. To su, pojašnjava, ambicije pojedinaca, ne frakcije.

Zamoljen da komentira svoj ručak s jednim od protukandidata Jadranke Kosor, Domagojem Miloševićem, Šeks kaže da on ruča sa svim kolegama i prijateljima iz vodstva stranke.

'Razmijenili smo mišljenja. Interesirao sam se o njegovim razlozima za kandidaturu… Nisam ga pokušao odgovoriti, nego shvatiti njegove razloge', pojasnio je Šeks i zaključio da bi bilo pametnije da se ručkova s mogućim kandidatima kloni jer se 'zlorabljuju'.